Ridicarea unui nou centru comercial în Botoșani, respinsă a doua oară. Amenințare cu plângere penală

Ridicarea unui nou centru comercial în Botoșani, respinsă a doua oară. Amenințare cu plângere penală

Consilierii locali ai municipiului Botoșani au respins, pentru a doua oară, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației Planului Urbanistic Zonal pentru construirea unui centru comercial pe terenul ce aparține societății SC Rapsodia Conf SA. Au fost întrunite 11 voturi favorabile, din 12 necesare.

Proiectul prevede, într-o primă etapă, ridicarea unui centru comercial pe o suprafață de peste 4600 de metri pătrați de teren și amenajarea unei zone de instituții și servicii publice de interes general, care ar urma să ocupe peste 7700 de metri pătrați, însumând o suprafață care „nu este în litigiu, fiind proprietate privată”, întrucât aparține societăților Rapsodia Conf și SC R 2004 SA. În etapa a soua, se dorește amenajarea unor locuințe colective cu spații comerciale la parter, care ocupă peste 2000 de metri pătrați.

Consilierul social-democrat Mihai Tincu, acționar în cadrul firmei Rapsodia Conf, a anunțat că nu participă la procesul de votare, prin prisma dublei sale calități. Liberalii, exceptându-l pe Cătălin Boboc, s-au abținut la vot, astfel că proiectul a fost respins ca urmare a insuficienței de voturi favorabile.

A urmat o dispută între Tincu și secretarul general al municipiului, Marius Oroșanu, președinte al comisiei de avizare juridică, cel dintâi ameninând liberalii cu o plângere penală.

Vă rog să-mi dați și mie componența comisiei 5, cum s-a votat de a ieșit avizul favorabil și per total s-a votat picarea proiectului. Cineva se contrazice și se joacă de-a legeaNe jucăm de-a legea și de-a avocatura și de-a votul. Dacă nu contează votul în comisii care este facultativ, atunci să nu mai votăm. Eu pregătesc o plângere penală, nu e nici un secret aici”, a spus Tincu în timpul ședinței.

 

Spune-ne opinia ta