Respectarea legii reprezintă primul pas către o administrație locală eficientă!

Respectarea legii reprezintă primul pas către o administrație locală eficientă!

Cei doi consilieri municipali USR, Marcel Gheorghiță și Raluca Curelariu, au semnalat din nou încălcarea prevederilor legale referitoare la organizarea și desfășurarea ședințelor Consiliului Local.

Deși cei doi au solicitat în mod repetat ca toate materialele aferente proiectelor de pe ordinea de zi să fie puse la dispoziția consilierilor în termenul prevăzut de lege, actuala conducere a Primăriei Botoșani pare a ignora prevederile legale, punând astfel sub semnul întrebării și legalitatea tuturor hotărârilor adoptate.

Legea prevede că toți consilierii trebuie să primească aceste materiale cu minim 5 zile înaintea ședințelor ordinare astfel încât aceștia să aibă timp să le analizeze, să ceară informații suplimentare și să depună amendamente.

Materialele aferente ședinței din 28 ianuarie au fost publicate cu mai puțin de 24 de ore înaintea desfășurării ședinței. Acest gen de întârzieri reprezintă încălcări grave ale drepturilor consilierilor locali și duc la luarea unor decizii pripite, decizii ce afectează toți botoșănenii.

Cei doi fac un nou apel la primarul Cosmin Andrei să ia toate măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale și pentru asigurarea unor dezbateri constructive în Consiliul Local.

Ca urmare a încălcărilor repetate ale prevederilor legale, cei doi consilieri USR, au anunțat că vor vota împotriva ordinii de zi a ședinței din 28 ianuarie. Mai mult, consilierul Raluca Curelariu s-a abținut de la vot în ședința Comisiei de buget. Aceasta a argumentat decizia prin faptul că nu e normal să fie emise avize sau să fie luate hotărâri fără ca cei ce votează să aibă timpul necesar pentru a analiza proiectele.

„Ne-am manifestat încă de la început deschiderea de a colabora cu toate părțile implicate în administrația locală în ideea în care dorim ca lucrările Consiliului Local să fie constructive. Orgoliile și contrele politice trebuie să dispară din această ecuație. Importante sunt soluțiile găsite împreună pentru oraș și pentru botoșăneni. De asta ne-a trimis lumea acolo. Să rezolvăm probleme. Nu putem însă asista impasibili la încălcarea legii. Respectarea legii reprezintă primul pas către o administrație locală eficientă! Avem bineînțeles și pârghii legale de a stopa aceste abuzuri. Scopul nu este însă acela de a bloca Consiliul Local prin contestarea legalității hotărârilor. Nu vrem să ajungem acolo. Din acest motiv am ales să facem un nou apel către conducerea Primăriei și să subliniem gravitatea situației prin votarea împotriva ordinii de zi.”, a declarat consilierul municipal USR Marcel Gheorghiță.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
354

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
328

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
319

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....