România ar putea beneficia de un ajutor financiar consistent de la Comisia Europeană

 România ar putea beneficia de un ajutor financiar consistent de la Comisia Europeană

România ar putea beneficia de un ajutor financiar consistent de la Comisia Europeană în scopul revenirii economice post-pandemie, în cadrul Planului de Investiții.

Bani de la Comisia Europeană pentru România! Un nou program de cooperare al Comisiei Europene va permite companiilor locale din România să beneficieze de leasing financiar suplimentar. Programul este în valoare de 370 de milioane de euro.

Este un program de cooperare între Banca Europeană de Investiţii Fondul European de Investiţii (FEI) şi Deutsche Leasing România. Sprijinul BEI este susţinut de o garanţie a Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS), ca parte a Planului de Investiţii pentru Europa.

Reziliența afacerilor românești va fi sprijinită

Noile iniţiative sunt menite să sporească rezistenţa afacerilor româneşti, confruntate cu impactul puternic al pandemiei. Fondurile vizează creșterea finanţării pentru agricultură şi investiţii în echipamente. Majoritatea celor care vor beneficia de împrumuturi provin din zone rurale.

Noul acord include suplimentar 25 de milioane de euro pentru investiţii în domeniul schimbărilor climatice.

1,4 milioane de euro pentru IMM-uri au beneficiat de Planul de Investiții pentru Europa

Până în prezent, Planul de Investiţii pentru Europa a mobilizat investiţii de 546 miliarde de euro în UE. Peste 1,4 milioane de IMM-uri au beneficiat de aceste fonduri.

În planul de relansare economică din 2020, s-a stabilit ca România să primească 19,6 miliarde de euro, sub formă de fonduri nerambursabile. De asemenea, să poată împrumuta încă 11,4 miliarde de euro. În total, pachetul financiar rezervat României în planul de relansare economică al Comisiei Europene se ridică la 31,2 miliarde de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
130

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
217

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
726

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...