Reabilitarea Casei Memoriale „George Enescu” a fost finalizată (foto)

O nouă investiție majoră în domeniul cultural a fost finalizată de către Consiliul Județean din Botoșani.

Reabilitarea Casei Memoriale „George Enescu” a fost finalizată (foto)

Procesul de reabilitare și restaurare a Casei Memoriale „George Enescu” de la Liveni a fost finalizat, iar marți, 28 noiembrie, a fost făcută recepția lucrărilor realizate în cadrul proiectului transfrontalier „History and Music – values that bring us together”.

Valoarea totală a proiectului este de 1,43 milioane de euro, iar partea care a revenit Muzeului Județean fiind de peste 650 de mii de euro. Consiliul Județean a asigurat o cofinanțare de 126 de mii de euro.

Casa Memorială «George Enescu» din Liveni este o moștenire de neprețuit. Prin implementarea acestui proiect transfrontalier am reușit să readucem la viață casa «mică cu pridvor de lemn vopsit, unde se uscau funiile de ceapă la soare», așa cum și-o amintea marele compozitor în memoriile sale. Am convingerea că acesta este modul cel mai potrivit pentru a-i onora memoria și a-i cinsti marea creație”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean.

Prin proiectul „History and Music – values that bring us together” s-a restaurat zidăria, tâmplăria de lemn, atât cea interioară, cât și cea exterioară, și s-au refăcut pardoselile și acoperișul. Lucrările au vizat și curtea casei, unde s-au refăcut gardul, fântâna, aleile și rigolele și s-a realizat o scenă din piatră naturală pentru evenimente e în aer liber.

Imobilul nu mai beneficiase de îmbunătățiri din anii '90, însă atunci lucrările nu au fost de anvergură, ci doar reparații. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Astăzi îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Eutropie, Cleonic şi Vasilisc

astăzi, 07:56
3

Eutropie şi Cleonic erau fraţi, iar Vasilisc era nepot al Sfântului Teodor. Fiind creştini şi propovăduitori ai credinţei, au fost prinşi împreună cu Sfântul Teodor şi &icir...

Botoșănenii din Spania vor putea primi dublă cetățenie!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
145

Acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania va deveni realitate „în curând”, susține premierul Marcel Ciolacu, în urma unei înt...

ÎPS Teofan vine la Botoșani pentru a boteza cel de-al cincilea copil al unui preot din județ!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1261

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va fi prezent duminică, 3 martie, în județul Botoșani.ÎPS Teofan va sluji Sfânta Liturghie la Biserica &...