Măsurile de ordine publică stabilite de autorități pentru perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2023 în județul Botoșani

Cu excepția angajaților din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculare a Vehiculelor Botoșani, respectiv ai Serviciului de Pașapoarte Botoșani, ceilalți angajați din instituțiile cu rol în asigurarea ordinii și liniștii publice se vor afla la datorie.

Măsurile de ordine publică stabilite de autorități pentru perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2023 în județul Botoșani

   Foto: You Tube

În contextul zilelor libere ocazionate de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională a României, structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au dispus o serie de măsuri menite să asigure siguranța cetățenilor din județul Botoșani.

Activități desfășurate în sistem integrat împreună cu toate instituțiile cu rol în asigurarea ordinii și liniștii publice

Începând de joi, 30 noiembrie 2023 și până duminică, 3 decembrie 2023, la nivelul județului, vor acționa peste 400 de polițiști, împreună cu reprezentanți ai celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne. Aceștia își vor concentra eforturile pe acțiunile de prevenire a oricăror fapte antisociale, fiind în același timp pregătiți să intervină în sprijinul cetățenilor, dacă situația o impune.

Polițiștii rutieri vor fi, de asemenea prezenți pe arterele rutiere din județ, cu autospeciale dotate cu aparate radar, etilotest și DrugTest, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Împreună cu polițiștii vor acționa și cei din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate, precizează lucrătorii Ministerului de Interne.

Jandarmii vor fi și ei la datorie

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a anunțat că va suplimenta efectivele angrenate în misiunile de ordine și siguranță publică la manifestările cu participare numeroasă, prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei de joi, 30 noiembrie și a Zilei Naționale a României de vineri, 1 decembrie, în cooperare cu efective de poliție, poliție locală și pompieri.

Poliția de Frontieră va asigura un control operativ în toate punctele de trecere a frontierei din județ

La nivelul structurilor Poliției de Frontieră din județul Botoșani au fost dispuse măsuri suplimentare pentru a se asigura un control fluent, operativ şi eficient în toate punctele deschise traficului internaţional și pentru a se întări dispozitivul de supraveghere al frontierei de stat.

Dacă situația o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, susțin reprezentanții instituției.

Pentru a evita aglomerația în punctele de trecere, polițiștii de frontieră recomandă consultarea aplicației Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei în care sunt actualizaţi, în permanență, timpii de aşteptare la controlul de frontieră.

O atenție deosebită trebuie acordată respectării măsurilor de prevenire a incendiilor în locuințe și gospodării

Pompierii militari vor fi la datorie, în județul Botoșani, în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie 2023. Aceștia vor fi pregătiți să acționeze pentru stingerea incendiilor, salvarea persoanelor sau a animalelor din medii ostile vieții, în situația în care se vor înregistra astfel de cazuri și pentru acordarea primului ajutor medical, precizează reprezentanții ISU Botoșani.

În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie 2023, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Botoșani, respectiv Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Botoșani nu vor avea activitate de lucru cu publicul, în conformitate cu prevederile art. 139 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii republicat, anunță reprezentanții Prefecturii Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
456

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
226

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
601

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...