"Generalul" Ada Macovei pe aceeași frecvență cu primarul Cosmin Andrei

"Generalul" Ada Macovei pe aceeași frecvență cu primarul Cosmin Andrei

Consilierii municipali au aprobat în cadrul ședinței extraordinare de CL, arondarea Creșei Municipale la o unitate de învățământ preșcolar cu program prelungit din municipiu.

Ne-am propus să transferăm și personalul care activează în cadrul Creșei Municipale în subordinea Inspectoratului Școlar Județean. Este normal ca aceste unități  să treacă la Inspectoratul Școlar, pentru că dumnealor știu cel mai bine ce înseamnă actul educațional. Diferența de bani care se va economisi în urma acestei mutări a Creșei Municipale, îi vom direcționa spre investiții tot în domeniul educațional. În acest moment mai avem trei proiecte pentru crește, unul care deja este aprobat, în cartierul ANL Cișmea și încă două care sunt în fază de proiect. , a declarat primarul Cosmin Andrei.

Consilierul local Ada Macovei, în calitate și de inspector școlar general, a fost în asentimentul primarului Andrei, declarând că această arondare a Creșei Municipale este firească și normală. Mă bucur domnule primar că ați luat această decizie și consider că este firesc și normal ca Inspectoratul Școlar Județean prin arondarea la o grădiniță cu program prelungit, să coordoneze și activitatea Creșei Municipale. Trebuie să ne ocupăm de copii de la vârsta de 11 luni și până la finalizarea studiilor, cât mai târziu, dacă se poate, a precizat Ada Macovei.

Proiectul de HCL a fost aprobat în unanimitate de aleșii locali, primarul Cosmin Andrei declarând că membrii deliberativului local sunt pe drumul cel bun, referindu-se la o colaborare dintre Executiv și aleșii locali, colaborare care poate fi realizată, în pofida animozităților politice.

 

Spune-ne opinia ta