Punct și de la capăt: Liberalii de la Botoșani depun la Consiliul Local un nou proiect de majorare a burselor elevilor

Punct și de la capăt: Liberalii de la Botoșani depun la Consiliul Local un nou proiect de majorare a burselor elevilor

Liberalii de la Botoșani nu se lasă și au depus un nou proiect de majorare a burselor elevilor din municipiul Botoșani, după ce la începutul acestei săptămâni aceasta a fost redusă de consilierii locali.

Anunțul a fost făcut de consilierul local și inspectorul general adjunct al ISJ Botoșani, Ada Alexandrina Macovei.

“Așa cum intenționam, astăzi am depus la Primăria Botoșani, proiectul pentru cuantumul majorat al burselor școlare ce vor fi acordate elevilor din municipiul Botoșani, în acest an școlar, pentru rezultatele din anul precedent sau copiilor cu probleme grave - orfani, bolnavi cronici sau dezavantajați din cauza lipsurilor materiale.

Proiectul ar trebui dezbătut în ședința ordinară din 22 decembrie 2020.

Anunț că în cazul respingerii, din orice motiv inventat, îl vom depune în fiecare ședință de Consiliu Local, în fiecare lună, cu sumele mărite cu 1 leu (că așa trebuie, să fie diferite), până când va înțelege și PSD că promisiunile de campanie trebuie respectate și că elevii reprezintă o prioritate!

Am avut și avem sprijinul colegilor consilieri de la USR, cărora le mulțumim!

Un singur vot ne mai trebuie pentru realizarea acestui deziderat! De un singur OM din Consiliul Local mai este nevoie! Se poate. Sunt sigură că vom reuși!”, a explicat Ada Alexandrina Macovei pe pagina sa de socializare.

În prezent, Consiliul Local de la Botoșani este dominat de PSD și Pro România, care au 12 voturi, în timp ce PNL și USR au 11 voturi, ceea ce face ca această inițiativă să aibă șanse foarte mici de reușită, însă liberalii speră să convingă măcar un singur om din PSD să voteze alături de ei pentru majoarea burselor de merit.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni, bursele elevilor de la Botoșani au fost majorate, însă, la începutul acestei săptămâni, acestea au fost reduse aproape la suma inițială.

 

Spune-ne opinia ta