Propunere în Consiliul Local pentru restricționarea circulației mașinilor de școală auto

Propunere în Consiliul Local pentru restricționarea circulației mașinilor de școală auto

Managerul Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) din Botoșani, Eugen Țurcanu, propune restricționarea circulației autovehiculelor destinate instruirii practice pentru obținerea permisului de conducere.

Consilierul local recomandă adoptarea unei reglementări în Consiliul Local, prin care traficul ar urma să fie degrevat dimineața.

„Vin cu propunerea de a încerca să restricționăm traficul auto dimineața, între orele 7:30 și 8:00. Când ți-e lumea mai dragă, când orașul geme, străzile sunt neîncăpătoare, mașinile sunt bară la bară, intersecția, oricât de mică, e blocată, atunci trece o școală de șoferi, când nervii sunt întinși la maxim. Toți vor să ajungă pe la școli, grădinițe, circuitul acesta parental, sau la instituții. Chiar nu putem să găsim o metodă să restricționăm traficul școlilor auto între 7:30 și 8:00? Jumătate de oră să înțeleagă că nu e momentul. În restul zilei, e ok la orice oră. Cred că nu e o chestie absurdă. Și dacă am fi hotărâți să facem o regulă cu referire la acest aspect, se poate”, a spus Țurcanu în ședința de vineri a CL.

El a făcut trimitere și către modul de parcare a microbuzelor, remorcilor și rulotelor pe artere principale ale orașului.

„Dau strada Pacea, dau zona industrială de la Gară în sus, Împărat Traian și alte zone ale orașului. Am făcut un regulament pentru circulația în municipiul Botoșani, în care clar nu au ce căuta autobuzele, transportatorii de marfă, rulotele. Remorcile trebuie scoase, ca oamenii să-și găsească locul de parcare când vin acasă”, a adăugat directorul DSPSA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cod galben de intensificări ale vântului; populația este sfătuită să circule cu prudență

Vineri, 21 Ianuarie 2022
803

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de intensificări ale vântului în județul Botoșani. Inspectoratul Județean pentru Situaț...

Femeie rănită, după ce mașina în care se afla a lovit un cap de pod

Vineri, 21 Ianuarie 2022
730

O femeie a fost rănită într-un accident rutier petrecut, vineri, în localitatea Dracșani din comuna Sulița, informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru ...

Bărbat reținut de polițiști, după ce și-a agresat fiul de 14 ani

Vineri, 21 Ianuarie 2022
605

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Hlipiceni, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, în urma unui mandat emis de Serviciul de Investigații Criminale. El este cercetat sub aspectul comiterii in...