Proiectul privind construirea Ambulatoriului de Specialitate și Spitalizare de Zi în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”, inițiat de Consiliul Județean (CJ), a fost aprobat, joi, de Guvern.
Potrivit unui comunicat emis de CJ Botoșani, proiectul presupune o investiție de peste 13 milioane de euro, prin care se vor asigura cele mai moderne condiții pentru pacienți.
Noul ambulatoriu va avea regim de înălțime va fi D+P+3E, cu suprafață construită de 1.066,50 mp și suprafața construită desfășurată de 5.417,81 mp. Vor fi 34 de cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament, precum și spații administrative și auxiliare necesare funcționării. Sectorul de spitalizare de va avea o capacitate totală de 49 de paturi distribuite în saloane și rezerve.
În continuare, Compania Națională de Investiții, finanțatorul principal al investiției, va scoate la licitație proiectarea și execuția și ne vom lupta ca acest obiectiv să fie executat cât mai repede.
Consilierii județeni au aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici și partea de contribuție a Consiliului Județean Botoșani la proiectului de modernizare și extindere a Secției de Oncologie.
„Vorbim de o investiție de peste 6,6 milioane de euro, care presupune, pe lângă extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare (termică, finisaje și instalații), recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică”, a precizat Doina Federovici, președintele CJ Botoșani.
Lucrările de modernizare mai presupun redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția Oncologie.
Realizarea acestor proiecte va duce la îmbunătățirea funcționării spitalului, optimizarea activităților prestate, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate.
„Numai prin aceste proiecte vorbim de 20 de milioane de euro, fonduri pe care le-am atras pentru dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean. Și nu ne oprim aici, pentru că, așa cum am mai spus, mai avem și alte proiecte pentru modernizarea sistemului sanitar botoșănean, pentru care căutăm acum surse de finanțare. Pe această cale, vreau să mulțumesc tuturor colegilor din Consiliul Județean și din Spitalul Județean de Urgență „Mavromati”, reprezentanților firmei care a realizat Studiul de fezabilitatea și tuturor celor implicați în acest proiect pentru efortul depus și să-i rog să continuăm în acest ritm până la finalizarea investiției”, a adăugat Doina Federovici.