Proiect de 9 milioane de euro pentru sistemul de distribuție a căldurii

Proiect de 9 milioane de euro pentru sistemul de distribuție a căldurii

Sistemul integrat de alimentare cu energie termică va beneficia de o investiție de circa 9 milioane de euro, mai multe instituții publice fiind beneficiari direcți ai proiectului, a declarat, miercuri, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Potrivit acestuia, vor fi reabilitate și modernizate rețelele secundare din cinci ansambluri de locuințe, iar rețeaua primară de furnizare a agentului termic va fi extinsă, în sensul branșării a 21 de noi consumatori, majoritatea reprezentând clădiri pentru servicii publice.

„Așteptăm să semnăm contractul de finanțare, totul a fost verificat, iar după semnarea contractului, scoatem la licitație proiectarea și execuția. Acest proiect presupune inclusiv reabilitarea și modernizarea sistemului de pompare a agentului termic din rețeaua primară și cea secundară, prin dotarea cu pompe de circulație de încălzit existente cu convertizoare de frecvență, pompe noi de încălzire, sistem de achiziție și transmitere date SCADA, echilibrarea hidraulică din condominii la nivelul branșamentelor pentru 20 de ansambluri de locuințe”, a afirmat Andrei.

Valoarea totală a investiției depășește 42,8 milioane de lei, sumă din care 85% este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, 13% reprezintă contribuția din buget de stat. Bugetul local al municipiului Botoșani va suporta cofinanțarea de 700.000 de lei și cheltuieli neeligibile în cuantum de 7,44 milioane de lei.

Printre beneficiarii proiectului se numără creșa municipală, cantina de ajutor social, Liceul „Grigore Antipa”, Școala „Sfânta Maria”, Secția de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Județean, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Casa de Pensii, Sala Polivalentă, Casa Sindicatelor, Grădinița nr. 11, Teatrul „Mihai Eminescu”, Spitalul de Pediatrie, un centru de plasament, Liceul „Dimitrie Negreanu”, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență, Colegiul Economic, Biserica „Vovidenia”, Direcția Muncii, Liceul „Alexandru cel Bun”.

Lucrările de extindere, reabilitare și modernizare ar urma să fie executate până la finele anului 2023.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cod galben de intensificări ale vântului în această noapte

Vineri, 28 Ianuarie 2022
649

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de intensificări ale vântului în județul Botoșani. Inspectoratul Județean pentru Situaț...

8,5 milioane de lei pentru bursele elevilor și fonduri pentru lucrări de reabilitare a mai multor unități de învățământ

Vineri, 28 Ianuarie 2022
247

Municipalitatea alocă din bugetul local peste 8,5 milioane de lei pentru acordarea burselor școlare și repartizează fonduri pentru investiții în mai multe unități de învățăm&acir...

Trei centre de evaluare deschise pentru pacienții infectați cu COVID-19, pentru degrevarea UPU

Vineri, 28 Ianuarie 2022
398

Trei centre de evaluare pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 au fost deschise în județul Botoşani, a declarat, vineri, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica...