Proiect: Angajaţii care nu folosesc voucherele de vacanţă ar putea primi bani sau tichete de masă

Proiect: Angajaţii care nu folosesc voucherele de vacanţă ar putea primi bani sau tichete de masă

Un deputat a depus la Senat, în procedură de urgenţă, un proiect pentru modificarea şi completarea Legii privind acordarea biletelor de vacanţă, acesta propunând ca în cazul în care un angajat nu foloseşte aceste vouchere să primească în schimb bani sau tichete de masă.

"La Articolul 24, alineatul 1, se introduce două litere, a şi b, cu următorul cuprins: Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern. (litera b) În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă", se arată în proiectul depus de către deputatul ALDE Ştefan Băişanu.

Peste un milion de salariaţi din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de tichete de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Potrivit legislaţiei în vigoare, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă pe an, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, alocate cu această destinaţie, scrie Mediafax.

„Voucherele de vacanţă vor fi acordate angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea ăn bani sau în tichete de masă. Gestionarea resursei umane constituie una dintre cele mai importante componente ale managementului oricărei întreprinderi, publice sau private, mari sau mici, iar motivarea acesteia către performanţă ar trebui să fie prioritare”, se arată în expunerea de motive.

Iniţiativa legislativă a deputatului ALDE a fost înregistrată la Senat, prim for sesizat, decizională fiind Camera Deputaţilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
56

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
50

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
526

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....