Problema iluminatului din Botoșani, pusă pe foaie în ședința de CL (video)

Pe lângă alte probleme semnalate de consilierii locali, a fost adusă în discuție și cea cu privire la iluminatul public pentru care consilierii au cerut soluții. 

Problema iluminatului din Botoșani, pusă pe foaie în ședința de CL (video)

   Foto: CNIPT Botoșani

Raluca Curelariu, consilier local din partea USR, a semnalat în ședința de Consiliul Local o problemă întâmpinată în municipiul Botoșani.

Consilierul local a sesizat faptul că iluminatul public din oraș este defectuos. Raluca Curelariu a spus că uneori, seara, luminile nu sunt aprinse, iar în ziua mare stau aprinse.

Aș vrea să știu ce se întâmplă cu iluminatul din oraș. Ne trezim că seara, la 20:00, sunt străzi complet neiluminate și în același timp, dimineața, la ora 09:00, când e foarte lumină avem iluminatul public aprins. Ceva nu funcționează și trebuie să verificăm. Adică, am venit la un moment dat în oraș, seara, pe la 21:00 și nu era aprins nimic pe strada Sucevei, Calea Națională era aprinsă, dar Sucevei nu. Avem clar o problemă și vă rog să o rezolvăm”, a declarat Raluca Curelariu în cadrul ședinței de CL.

La această situație, primarul Cosmin Andrei a precizat că iluminatul public din municipiu funcționează în mod automat, cu setarea unor timpi de aprindere și stingere în funcție de apusul și răsăritul soarelui.

Rețeaua de iluminat funcționează în mod automat, cu setarea unor timpi de aprindere, respectiv stingere în funcție de apusul soarelui și răsăritul acestuia. Este o situație dinamică, se modifică acest timp în fiecare zi. Atunci când apar deficiențe avem lipsă tensiune sau energie electrică pe anumite segmente. Facem interpelare către furnizor, facem sesizare pentru remediere. Mai apar și unele defecțiuni, cum am avut chiar astăzi la aceste ceasuri automate și le-am schimbat acolo unde a fost cazul”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Mai mult decât atât, edilul a menționat că și condițiile meteorologice influențează intensitatea iluminatului din oraș.

„Trebuie să țineți cont că dacă în două zile consecutive avem aproximativ aceeași oră de aprindere, lumina din oraș poate fi diferită în funcție de condițiile meteo. Dacă este înnourat este mai întuneric, dacă nu sunt nori lumina este mai intensă. Dar aceste ceasuri se modifică dinamic”, a precizat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1125

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9676

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1305

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...