Problema iluminatului din Botoșani, pusă pe foaie în ședința de CL (video)

Pe lângă alte probleme semnalate de consilierii locali, a fost adusă în discuție și cea cu privire la iluminatul public pentru care consilierii au cerut soluții. 

Problema iluminatului din Botoșani, pusă pe foaie în ședința de CL (video)

   Foto: CNIPT Botoșani

Raluca Curelariu, consilier local din partea USR, a semnalat în ședința de Consiliul Local o problemă întâmpinată în municipiul Botoșani.

Consilierul local a sesizat faptul că iluminatul public din oraș este defectuos. Raluca Curelariu a spus că uneori, seara, luminile nu sunt aprinse, iar în ziua mare stau aprinse.

Aș vrea să știu ce se întâmplă cu iluminatul din oraș. Ne trezim că seara, la 20:00, sunt străzi complet neiluminate și în același timp, dimineața, la ora 09:00, când e foarte lumină avem iluminatul public aprins. Ceva nu funcționează și trebuie să verificăm. Adică, am venit la un moment dat în oraș, seara, pe la 21:00 și nu era aprins nimic pe strada Sucevei, Calea Națională era aprinsă, dar Sucevei nu. Avem clar o problemă și vă rog să o rezolvăm”, a declarat Raluca Curelariu în cadrul ședinței de CL.

La această situație, primarul Cosmin Andrei a precizat că iluminatul public din municipiu funcționează în mod automat, cu setarea unor timpi de aprindere și stingere în funcție de apusul și răsăritul soarelui.

Rețeaua de iluminat funcționează în mod automat, cu setarea unor timpi de aprindere, respectiv stingere în funcție de apusul soarelui și răsăritul acestuia. Este o situație dinamică, se modifică acest timp în fiecare zi. Atunci când apar deficiențe avem lipsă tensiune sau energie electrică pe anumite segmente. Facem interpelare către furnizor, facem sesizare pentru remediere. Mai apar și unele defecțiuni, cum am avut chiar astăzi la aceste ceasuri automate și le-am schimbat acolo unde a fost cazul”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Mai mult decât atât, edilul a menționat că și condițiile meteorologice influențează intensitatea iluminatului din oraș.

„Trebuie să țineți cont că dacă în două zile consecutive avem aproximativ aceeași oră de aprindere, lumina din oraș poate fi diferită în funcție de condițiile meteo. Dacă este înnourat este mai întuneric, dacă nu sunt nori lumina este mai intensă. Dar aceste ceasuri se modifică dinamic”, a precizat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
590

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
840

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
421

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...