Primarul spune că străzile nu pot fi curățate iarna, din cauza Curții de Conturi (video)

Primarul spune că străzile nu pot fi curățate iarna, din cauza Curții de Conturi (video)

Străzile municipiului Botoșani nu pot fi curățate pe perioada sezonului rece, ca urmare a condițiilor meteorologice, dar și a unor recomandări făcute de Curtea de Conturi, a afirmat primarul Cosmin Andrei, în ședința de joi a Consiliului Local (CL).

Problema salubrității a fost ridicată de consilierul USR Marcel Gheorghiță, care a precizat că murdăria se va usca, iar orașul va fi acoperit de praf.

„Se pare că acest an nu are semne așa de bune, pentru că luna ianuarie sunt multe lucruri care deranjează cetățenii și nu sunt cum ar trebui să fie. Primul ar fi mizeria. De la începutul lunii ianuarie am avut precipitații care au creat un fel de mâzgă, am văzut zilele acestea că sunt mașini de la Urban care mătură. Dacă această mizerie nu este colectată, strânsă cum trebuie, se va transforma în praf. Deja s-a format acolo unde spațiile se usucă. În alte dăți se spălau trotuare, se făceau cosmetizări, poate ar trebui mai multă implicare pe partea asta”, a spus Gheorghiță în ședința deliberativului.

Primarul a răspuns că pe perioada sezonului rece nu se pot desfășura intervenții de curățare a străzilor, indicând spre Curtea de Conturi.

„Încercăm să ținem orașul curat, dar trebuie să menționez că avem condițiile meteo care aduc o serie de constrângeri. În trecut am avut de la Curtea de Conturi o serie de reclamații sau sugestii în care au spus că nu putem avea activități specifice sezonului cald în sezonul rece sau suprapuse o serie de activități și ar trebui să mai corectăm din activitatea noastră. Sunt activități specifice în acord cu luna februarie, nu putem spăla străzile în luna februarie”, a explicat Cosmin Andrei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta