Primarul din Curtesti e optimist: Noi, in Moldova, intotdeauna am dus greul! Seram sa depasim criza!

Primarul din Curtesti e optimist: Noi, in Moldova, intotdeauna am dus greul! Seram sa depasim criza!

 Dumitru Vitel, primarul comunei Curtesti  

Administratiile locale din judet asteapta bugetul pe 2009, pentru a sti cum sa se gospodareasca in vremurile de criza, ale carei efecte incep sa apara.

Mai ales ca, spune primarul de la Curtesti, oamenii au fost intelegatori si si-au achitat datoriile.

Speram sa se dea ca in anii precedenti, cel putin, chiar daca e criza. Noi anul trecut am realizat practic incasarile in proportie de 95%, din taxe si impozite. Am convins oamenii, ne-au inteles si si-au facut datoria fata de bugetul local. Le-am spus ca, daca nu isi achita taxele, nu avem de unde sa le asfaltam drumurile, sa rezolvam cu iluminatul, ajutorul social, mai un trusou si alte evenimente. Este greu, ca bugetul e asa cum e, mic, a spus primarul comunei Curtesti, Dumitru Vitel.

La Curtesti, fata de alte comune de-a lungul si de-a latul judetului, agentii economici mai contribuie cat de cat la bugetul local.

Dedeman, de exemplu, si-a platit taxele si impozitele. Si asa, insa, daca in ianuarie incasau 2 miliarde lei vechi doar de la un client, acum abia de se aduna 150 milioane.

In rest, nu ne prea putem mandri. Avem doua mori, din care una nu mai functioneaza fiindca nu e dotata la standarde europene, o presa de ulei, niste depozite de materiale. La Oraseni Deal este o microferma zootehnica facuta de Dorna. Sunt optimist si ma gandesc ca va fi bine. Chiar daca se anunta criza. La noi, in Moldova, totdeauna a fost criza. Noi nu am trait o perioada infloritoare, ca sa spunem: Gata, de la anul vom trai mai bine. Noi intotdeauna am dus greul si speram sa depasim criza. Trece prin buzunar la toata lumea si suntem constienti, incheie Dumitru Vitel.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
109

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
64

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
69

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...