Primarul de la Hanesti nu vrea mita electorala! - completare

Primarul de la Hanesti nu vrea mita electorala! - completare

 Primarul a refuzat 3,4 tone de zahar si 11,3 tone de faina  

Peste 500 de persoane cu venituri din care abia reusesc sa supravietuiasca risca sa ramana fara zaharul si painea de la Uniunea Europeana. Daca nu sunt acuzati de campanie electorala, acuza ei Guvernul de mita electorala.

Potrivit celor relatate de prefectul judetului Botosani, primarul din Hanesti a refuzat aproape 15 tone de ajutoare din cadrul programului social al Uniunii Europene, motivand ca aceste bunuri reprezinta o pomana electorala.

Pentru ca raspunsul nu a venit nici ca urmare a adresei scrise inaintate de institutia insarcinata cu distributia in teritoriu a bunurilor, adresa in care se stipula ca este vorba despre ajutoare de la Uniunea Europeana, seful judetului intentioneaza sa se adreseze Consiliului Local Hanesti.

Daca prefectul va primi in scris ca se refuza ajutoarele, atunci acestea vor fi distribuite sinistratilor. Prefectul considera ca atitudinea adoptata de democrat-liberalul din conducerea Primariei Hanesti, fost liberal, reprezinta o chestiune electorala. Sorescu este constient de faptul ca din aceasta actiune vor avea de suferit cateva sute de persoane, dar subliniaza ca nu-l poate obliga pe primar sa distribuie ajutoarelor pensionarilor agricoli si persoanelor cu venituri mici.

Sorescu: Am sa fiu pupat precum Basescu de sinistrati!

Primarul din Hanesti a refuzat 3,4 tone de zahar si 11,3 tone de faina, de la UE, spunand ca e o mita electorala. Nu pot sa-i dau cu de-a sila. Daca nu vor, sunt destui oameni la Baranca, saraci, care au nevoie de zahar si paine. Am sa fiu pupat precum Basescu de sinistrati, a specificat Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
56

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
81

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
50

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...