Primarul de Corni la ora bilanțului

Primarul de Corni la ora bilanțului

2021 a fost pentru comuna Corni un an bun, în ciuda pandemiei și a multor neajunsuri.

„Un an în care am realizat că pentru unii conteză doar ce nu faci și am inceput să mă obișnuesc cu criticile venite de la cei cu alte simpatii politice (cu toate că s-a terminat Campania Electorală), cei care acum spun că strugurii sunt acri sau cei care sunt certați cu legea și nu își plătesc amenzile. Nu am spus-o până acum dar vreau să știți că populatia comunei este de 6545 locuitori conform recensamantului din 2011 iar finanțarea bugetului local nu a suferit modificări, numai că ce se putea face cu banii în 2011 nu mai putem realiza astăzi. Cei care au condus primăria până acum, au cheltuit taxele și impozitele fara folos. Astăzi când lucrurile se mișcă și proiectele care au zăcut prin sertare au prins viață, aflu cu stupoare că nu este rodul muncii mele ci că toate aceste investiții le-au realizat cei ce nu mai sunt printre noi cu toate că nu a rămas nimic în urma lor”, a declarat primarul comunei Corni, Valerian Vărvăruc.

Au fost finalizate lucrările la noua grădiniță din cadrul Școlii Gimnaziale Octav Băncilă, la reabilitarea Centralei termice a școlii din Sarafinești și crearea unei rezerve de apă la aceeași școală, iar astăzi modernizăm sistemul de încălzire la Șoala Octav Băncilă Corni.

S-a continuat modernizarea iluminatului public în satul Corni, Sarafinești și în Balta Arsă cu lămpi economice cu led și astăzi lucrăm la un proiect pe fonduri europene pentru înlocuirea a încă 700 de lampi economice asigurând astfel un iluminat modern în toată comuna Corni.

S-au demarat lucrările la noul Sediu al Primăriei Corni, un sediu modern cu parcare, dotări și spații necesare pentru a asigura servicii de cea mai bună calitate locuitorilor comunei noastre.

Au fost depuse și două proiecte pe fonduri europene pentru rețeaua de alimentare a comunei cu gaze naturale și pentru achiziția de tablete și mijloace necesare desfășurării învățământului online pentru toți copiii comunei. În plus s-a depus un proiect la Compania Națională de Investiții pentru realizarea unei clinici medicale moderne în comuna noastră.

Am depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea DC 56 A Balta Arsă – Corni, proiect ce va fi depus și pe noul Program de Investiții “Anghel Saligny” in valoare de aproximativ 95 de miloane de lei. Pe același Program de Investiții “Anghel Saligny” pregătim un proiect de extindere și de racordare a populației comunei Corni la rețeaua de apă și canalizare pe o lungime de aproximativ 40 de Km (in prezent avem realizați 7 Km), precum și un proiect de modernizare a 5 Km de drumuri sătești. Căutăm soluții și vom mai depune un proiect pentru reabilitare termică a Căminului Cultural din Sarafinești cu speranța că vom putea obține finanțare măcar pentru unul din cele 2 proiecte”, a concluzionat primarul de Corni .

Se reabilitează zona fostului CAP pentru înființarea Serviciului de Gospodărie Comunală Corni prin realizarea de lucrări de reabilitare a iluminatului, a împrejmuirilor și a clădirilor.

.

 

 

Spune-ne opinia ta