Direcția Silvică a stopat tăierile ilegale de masă lemnoasă

Direcția Silvică a stopat tăierile ilegale de masă lemnoasă

Asigurarea integrităţii fondului forestier administrat este o activitate deosebit de importantă, iar rezultatul eforturilor depuse este evidențiat de faptul că nu sunt probleme deosebite.

La data curentă, urmare a parcurgerii fiecărui canton silvic cu minim un control de fond s-au identificat 217 mc tăiați ilegal (integral justificati) ceea ce reprezintă 0,4 mc/100 ha.

În perioada următoare, vom proceda la parcurgerea cantoanelor silvice cu al doilea control de fond în cadrul campaniei de toamnă, rezultatele urmând a fi cunoscute și analizate în cedarea limitării producerilor de tăieri ilegale până la finele lunii noiembrie. Succesul eforturilor noastre în această activitate este strâns legat de colaborarea foarte bună pe care Direcţia Silvică Botoşani o are cu toate celelalte instituţii implicate în menţinerea integrităţii fondului forestier respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Botoşani, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani și Garda Forestieră. Urmare a protocoalelor încheiate cu instituţiile menţionate anterior au fostexecutate în primele 7 luni ale anului un număr de 706 acţiuni, ocazie cu care au fost întocmite un număr de 31 infracţiuni, 23 procese verbale de contravenţie, s-au aplicat amenzi în valoare de 46500 lei și un volum confiscat de 50 mc predat în custodie personalului silvic”, a declarat Marius Havriș, directorul Direcției Silvice.

Implementarea are efecte benefice pe linia menținerii integrității fondului forestier, deoarece sistemul urmărește trasabilitatea lemnului de la locul recoltării și până la beneficiar. Practic acest sistem monitorizează orice transport de masă lemnoasă cu efect direct asupra diminuării volumului transportat ilegal.

 

 

Spune-ne opinia ta