Primarul Cosmin Andrei cere o întâlnire cu directorii de școli pe problema "fondului clasei"

Primarul Cosmin Andrei cere o întâlnire cu directorii de școli pe problema "fondului clasei"

Consilierii locali botoșăneni au ridicat în cadrul ultimei ședințe ale deliberativului local o mai veche problemă care este întâlnită la nivelul unităților de învățământ, mai ales la începutul anului școlar.

Este vorba de strângerea fondului clasei, care a devenit un obicei, cu toate că municipalitatea alocă fonduri considerabile pentru achiziția de dezinfectanți, hârtie igienică și alte materiale igienico-sanitare.

Inspectorul școlar general Ada Macovei, a declarat că strângerea fondului clasei este un abuz și i-a solicitat primarului Cosmin Andrei, să iasă public și să prezinte toate fondurile alocate unităților de învățământ botoșănene pentru achiziția de materiale.

Consider că ar fi bine să avem o discuție cu directorii unităților de învățământ din municipiu pentru a clarifica această problemă. Municipalitatea poate susține achiziția acestor materiale și cred că împreună putem rezolva această problemă, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În fiecare an, reprezentanții municipalității susțin că alocă fonduri suficiente unităților școlare, dar de fiecare dată, la început de an școlar, părinții atât ai elevilor cât și ai copiilor de grădiniță, primesc o listă prin care li se solicită achiziția de hârtie igienică, șervețele, săpun lichid și dezinfectant.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

Aria naturală protejată Siretul Mijlociu – Bucecea, sit de importanță comunitară

Marţi, 5 Octombrie 2021
321

Aria naturală protejată Siretul Mijlociu – Bucecea a fost declarată sit de importanță comunitară.Acest lucru s-a produs prin Ord M.M.D.D. nr.1964/2007, pentru conservarea următoarelor...

Siguranță rutieră mai bună pe strada Împărat Traian din municipiul Botoșani

Luni, 4 Octombrie 2021
651

După implementarea unui proiect pilot pe str. Împărat Traian, prin impunerea unor măsuri de siguranță la trecerile de pietoni, rezultatele sunt cele așteptate.   Inițial, acest ...

Modern Calor SA începe furnizarea agentului termic

Luni, 4 Octombrie 2021
1154

Începând de miercuri de la ora 6.00. societatea municipală de termoficare va începe furnizarea agentului termic, atât pentru abonații casnici cât și pentru agenții ec...