Primarul Cosmin Andrei cere o întâlnire cu directorii de școli pe problema "fondului clasei"

Primarul Cosmin Andrei cere o întâlnire cu directorii de școli pe problema "fondului clasei"

Consilierii locali botoșăneni au ridicat în cadrul ultimei ședințe ale deliberativului local o mai veche problemă care este întâlnită la nivelul unităților de învățământ, mai ales la începutul anului școlar.

Este vorba de strângerea fondului clasei, care a devenit un obicei, cu toate că municipalitatea alocă fonduri considerabile pentru achiziția de dezinfectanți, hârtie igienică și alte materiale igienico-sanitare.

Inspectorul școlar general Ada Macovei, a declarat că strângerea fondului clasei este un abuz și i-a solicitat primarului Cosmin Andrei, să iasă public și să prezinte toate fondurile alocate unităților de învățământ botoșănene pentru achiziția de materiale.

Consider că ar fi bine să avem o discuție cu directorii unităților de învățământ din municipiu pentru a clarifica această problemă. Municipalitatea poate susține achiziția acestor materiale și cred că împreună putem rezolva această problemă, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În fiecare an, reprezentanții municipalității susțin că alocă fonduri suficiente unităților școlare, dar de fiecare dată, la început de an școlar, părinții atât ai elevilor cât și ai copiilor de grădiniță, primesc o listă prin care li se solicită achiziția de hârtie igienică, șervețele, săpun lichid și dezinfectant.

 

Spune-ne opinia ta