Amenzi aplicate societății Nova Apa Serv SA

Amenzi aplicate societății Nova Apa Serv SA

În urma acțiunilor din teren, coordonate de viceprimarul Liviu Toma și împreună cu reprezentanții Poliției Locale, s-au aplicat mai multe amenzi operatorului de apă de la Botoșani.

Sancțiunile au vizat modul de respectare a prevederilor HCL, privind refacerea zonelor afectate de lucrările de intervenții la rețelele edilitare, respectiv refacerea carosabilului, trotuare și spații verzi.

Conducerea Nova Apa Serv este nevoită, conform noului Regulament de eliberare al avizelor de spargere adoptat recent în Consiliul Local, în maxim 10 zile calendaristice să repare străzile sau trotuarele afectate de lucrările de intervenție la rețelele de apă-canal. Având în vedere faptul că ne apropiem de sezonul rece, în care se execută mai greu lucrările de reparații, readucere la stadiul inițial al părților carosabile și trotuare, în perioada următoare vom intensifica activitatea de verificare în zonele de intervenție în regim de urgență, pentru asigurarea unui climat de siguranță, prevenirea unor incidente și urmărirea respectării prevederilor legale, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Polițiștii locali au aplicat amenzi în cuantum de 3000 de lei pentru o serie de nonconformități în ceea ce privește execuția lucrărilor cât și pentru neexecutarea unora dintre ele. Este vorba de lucrările de pe străzile Eternității, Porumbelului și Codrului, în timp ce carosabilul de pe străzile Cuza Vodă și Aleea Ion Pillat, carosabilul a fost adus la forma inițială.

 

Spune-ne opinia ta