Edilul a precizat că nici bani pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de funcţionare nu sunt până la finele acestui an, cele mai multe resurse financiare mergând pe plata salariilor.
Flutur a criticat faptul că s-au aprobat majorări le salarii dar nu au fost indicate şi sursele de finanţare, căzând pe umerii autorităţilor locale această povară.
“Nu am reuşit la începutul anului să ne prindem sume suficiente pentru a ne acoperi toate cheltuielile de funcţionare. Între timp, din păcate, am primit tot felul de sarcini, prin diverse hotărâri şi decizii, nişte sarcini fără acperire pentru noi, după ce ne-am făcut bugetul. Să ne aducem aminte de creşterile salariale propuse pentru cei care lucrează în instituţiile de cultură, de creşterile pentru cei care lucrează în asistenţă socială, creşterile salariale de 20% pentru toată lumea, să ne aducem aminte de punerea în aplicare a deciziei Curţii Constituţionale de echilibrare sau ajustare la nivelul cel mai înalt, asta după ce noi ne-am aprobat bugetul. Între timp a apărut şi noua Lege a salarizării unitare, care ne obligă să facem o nouă reîncadrare a celor care lucrează în apăratul propriu şi în serviciile şi instituţiile din subordine, în condiţiile în care noi aveam un buget gândit şi stabilit la momentul respectiv. Nu ne putem bate joc de oraşul acesta să nu funcţioneze. De unde vom achita o parte din cheltuielile de funcţionare pe care nu le-am asigurat până la sfârşitul anului atunci când ne-am făcut veniturile. Este mai mult decât putem duce”, a spus primarul Cătălin Flutur.
În plus, susţine Flutur, o parte dintre cheltuielile de funcţionare au crescut foarte mult iar acum trebuie căutaţi bani pentru acoperirea acestora.
“Nu am avut bani la dezvoltare pentru că nu am avut bani să asigurăm funcţionarea. De ce nu am avut bani să asigurăm funcţionarea, pentru că uitaţi ce ce s-a întâmplat cu brambureala fiscală. Ne mai trebuie 1,5 milioane lei pentru a achita creşterea la energia electrică, care s-a întâmplat aşa pe nesimţite, şi nu ştim de unde să îi luăm. Nu putem să lăsăm oraşul fără curent. Căutăm bani să achităm apa de ploaie pentru că s-a dublat preţul. De la la 8 miliarde de lei vechi anul trecut, anul acsta plătim 16 miliarde Nu o să lăsăm oraşul în întuneric şi nefuncţional pentru că între timp se mai schimbă ceva prin lege”, a mai menţionat primarul.