Primarul a semnat autorizația de construire a primului muzeu interactiv din Botoșani (video)

Primarul a semnat autorizația de construire a primului muzeu interactiv din Botoșani (video)

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a semnat autorizația de construire a Muzeului Multimedia al Diversității Culturale, ce va fi ridicat în Centrul Istoric al orașului, a declarat edilul, joi, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, muzeul va fi amenajat pe strada 1 Decembrie, la numărul 45, valoarea investiției imobiliare fiind de circa 400.000 de euro, buget care include partea de dotare.

„Pentru prima dată în Botoșani vom avea un muzeu interactiv. Vor fi instalații de climatizare specifice acestui obiectiv, mobilier expozițional, decoruri tematice, ecrane cu LED, proiector, 28 de tablete, pentru că va fi o manieră interactivă prin care prezentăm exponatele pe care dorim să le aducem în atenția publicului”, a afirmat Andrei.

Termenul de finalizare a lucrărilor este data de 3 iunie 2022, însă „probabil vom avea nevoie de o prelungire pentru acest proiect”, spune edilul.

Obiectivul face parte din proiectul „Back to our common roots”, inițiat de Grupul de Acțiune Local (GAL) și finanțat cu fonduri europene, prin Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020.

Având o perioadă de implementare de 26 de luni, proiectul urmărește crearea și operaționalizarea a două noi produse turistice transfrontaliere în orașele Botoșani și Ivano Frankivsk, precum și promovarea moștenirii culturale comune prin organizarea a două festivaluri.

Bugetul total al proiectului este de 938.560 euro, din care municipiul Botoșani beneficiază de 520.800 de euro, iar Direcția Județeană de Cultură de 61.514 euro.

 

 

 

Spune-ne opinia ta