Primărie sancționată cu amendă de 15.000 de lei de comisarii de mediu, pentru gestionarea deficitară a deșeurilor (fotogalerie)

Primărie sancționată cu amendă de 15.000 de lei de comisarii de mediu, pentru gestionarea deficitară a deșeurilor (fotogalerie)

Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) a sancționat o primărie cu amendă în cuantum de 15.000 de lei, în urma unor acțiuni de verificare a stadiului de îndeplinire a măsurilor privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare, se arată într-un comunicat al GNM remis joi.

Potrivit sursei citate, în comuna Dângeni s-a constatat nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse la controlul anterior, neutilizarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor de către generatori și neîndeplinirea țintei de reducere a cantității de deșeuri municipale transferată spre depozitate pentru anul 2021. În plus, comisarii au descoperit amplasamente pe care erau depozitate și incendiate deșeuri în amestec.

„Din cantitatea totală de deșeuri menajere colectată în anul 2021, restectiv 244,58 tone, a fost pregătită pentru reutilizare și reciclare o cantitate de 2,64 tone deșeuri, restul de 241,94 tone fiind eliminate la depozitul de deșeuri municipale Stăuceni. S-au stabilit în sarcina UAT Dângeni 3 măsuri cu termen pentru remedierea neconformităților constatate și s-a aplicat o sancțiune contravențională, în cuantum de 15.000 lei”, au transmis reprezentanții Comisariatului GNM din Botoșani.



 

 

Spune-ne opinia ta