Primărie sancționată cu amendă de 15.000 de lei de comisarii de mediu, pentru gestionarea deficitară a deșeurilor (fotogalerie)

Primărie sancționată cu amendă de 15.000 de lei de comisarii de mediu, pentru gestionarea deficitară a deșeurilor (fotogalerie)

Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) a sancționat o primărie cu amendă în cuantum de 15.000 de lei, în urma unor acțiuni de verificare a stadiului de îndeplinire a măsurilor privind gestionarea deșeurilor municipale și a stării de salubrizare, se arată într-un comunicat al GNM remis joi.

Potrivit sursei citate, în comuna Dângeni s-a constatat nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse la controlul anterior, neutilizarea sistemelor de colectare separată a deșeurilor de către generatori și neîndeplinirea țintei de reducere a cantității de deșeuri municipale transferată spre depozitate pentru anul 2021. În plus, comisarii au descoperit amplasamente pe care erau depozitate și incendiate deșeuri în amestec.

„Din cantitatea totală de deșeuri menajere colectată în anul 2021, restectiv 244,58 tone, a fost pregătită pentru reutilizare și reciclare o cantitate de 2,64 tone deșeuri, restul de 241,94 tone fiind eliminate la depozitul de deșeuri municipale Stăuceni. S-au stabilit în sarcina UAT Dângeni 3 măsuri cu termen pentru remedierea neconformităților constatate și s-a aplicat o sancțiune contravențională, în cuantum de 15.000 lei”, au transmis reprezentanții Comisariatului GNM din Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Ziua Educației, sărbătorită la Săveni cu muzică, dans și teatru, într-un proiect menit să reducă abandonul școlar (video)

Miercuri, 5 Octombrie 2022
49

Zeci de elevi și cadre didactice au participat, miercuri, la o activitate inedită organizată, de Ziua Mondială a Educației, la Centrul de Cultură din orașul Săveni, în cadrul proiectului...

VIDEO: Sportivul Alin Alexuc Ciurariu a primit diploma de Cetățean de Onoare al municipiului Botoșani, după doi ani de la acordarea titlului

Miercuri, 5 Octombrie 2022
69

Sportivul Alin Alexuc Ciurariu, membru al lotului olimpic de lupte greco-romane, a primit, miercuri, în cadrul unei ceremonii susținute în Sala „Mihai Eminescu” a Primăriei, ...

Femeie preluată în stare critică de un elicopter SMURD

Miercuri, 5 Octombrie 2022
284

Un elicopter SMURD a fost solicitat, miercuri după-amiază, în municipiul Botoșani, pentru a prelua o femeie aflată în stare critică, informează Inspectoratul Județean pentru Situaț...