Primăria verifică zonele afectate de lucrările de intervenții ale Nova Apaserv

Primăria verifică zonele afectate de lucrările de intervenții ale Nova Apaserv

Poliția Locală, Compartimentul de Disciplină în Construcții și funcționari din cadrul Direcției Edilitare au demarat noi verificări în municipiul Botoșani. Sunt verificate zonele unde trebuiau executate lucrări de refacere, după ce echipele Nova Apaserv au intervenit pentru remedierea unor avarii.

În urmă cu două săptămâni, viceprimarul Liviu Toma s-a întâlnit cu Liviu Ștefan, directorul Nova Apaserv, Ioan Onuțu, directorul Poliției Locale și cu Peter Szocs, funcționar în cadrul Direcției Edilitare. Discuțiile s-au axat atunci pe necesitatea executării lucrărilor de refacere, datele centralizate indicând existența a 115 de zone unde trebuia să se intervină. Edilul a solicitat ca până la finele lunii octombrie să fie executate minim 50 de lucrări.

Directorul Nova Apaserv a spus în cadrul întâlnirii că are promisiuni de la conducerea firmei cu care Nova Apaserv are contract că aceste lucrări vor fi reluate începând cu data de 17 octombrie.

După două săptămâni, s-a constatat că nu a fost executată nicio lucrare de refacere. Între timp, municipalitatea a eliberat noi avize pentru intervenții la avarii, astfel că numărul lucrărilor de executat a ajuns la 119.

„Condițiile meteorologice permit executatea acestor lucrări. Important este ca, în această perioadă, conducerea Nova Apaserv, membrii consiliului de administrație și conducerea executivă, să se mobilizeze pentru a reuși să se achite de obligațiile trecute inclusiv în avizele în baza cărora s-a intervenit pe domeniul public. Nu mai acceptăm scuze, trimiteri la problemele financiare, amânări. Nu este corect față de cetățenii municipiului ca Nova Apaserv să tot amâne aceste lucrări. Trebuie să le arătăm cetățenilor că ne pasă de siguranța lor, inclusiv prin rezolvarea la timp a acestor probleme. Dacă nu se intervine de urgență, în primăvară există riscul ca orașul Botoșani să arate ca după război”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

 

 

Spune-ne opinia ta