Primăria Botoșani și-a propus să modernizeze rețeaua de internet urbană

Primăria Botoșani și-a propus să modernizeze rețeaua de internet urbană

Montată cu ani în urmă, dar încă funcțională, rețeaua de internet a municipiului Botoșani, care este gratuită pentru toți cei care accesează rețeaua din spațiul public, se pare că a început să aibă sincope din cauza evoluției tehnologiilor.

Tot mai mulți botoșăneni, care spre exemplu, stau pe Pietonalul Unirii sau în Parcul Mihai Eminescu, obișnuiți “să stea pe internet”, au început să se plângă de viteza pe care le-o conferă în acest moment rețeaua urbană.

Cu siguranță sunt probleme de acest gen, ținând cont de faptul că această rețea a fost montată cu ani în urmă, fiind vorba de o bandă mai scurtă, care nu mai face față necesităților actuale. Avem în vedere să intervenim și la acest capitol, dar nu am dori să alocăm bani de la buget ci mai degrabă să mai așteptăm puțin pentru a putea accesa fonduri europene. Vom găsi o oportunitate bună pentru municipalitate și cu siguranță vom schimba internetul public, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În acest moment, rețeaua de internet urbană deservește mare parte din municipiu, dar în lipsa investițiilor, este depășită tehnologiic și în mod normal ar trebui să se intervină cât mai repede, accesul la internet "free" fiind la îndemâna botoșănenilor cât și a celor care vizitează Botoșaniul.

 

Spune-ne opinia ta