Primăria Botoşani pusă la plată de Electroalfa pentru întârzierea proiectului Cornişa

Judecătorii au dat dreptate constructorului şi au obligat Primăria Botoşani la plata unei sume pentru perioada cât firma a asigurat lucrări de mentenanţă la proiect.

Primăria Botoşani pusă la plată de Electroalfa pentru întârzierea proiectului Cornişa

Conform deciziei Tribunalului Botoşani, Primăria trebuie să achite firmei Electroalfa suma de 700.000 de lei, în condiţiile în care societatea a cerut 1,5 milioane de lei. 

Constructorul invocă faptul că a fost ținut în șantier peste termenul prevăzut în contract, situație care a generat cheltuieli pentru companie.

Reprezentanţii Primăriei spun că procesul este abia la jumătate şi vor ataca decizia. Primarul Cătălin Flutur a menţionat că, dacă s-ar fi făcut recepţia pe obiective, s-ar fi putut prelua spaţiile verzi şi asigurarea mentenanţei obiectivelor precum şi paza a ceea ce ar fi dus la evitarea unui proces. El a propus prin două proiecte de hotărâre de Consiliu Local 

"Nefiind o decizie definitivă, deja au obţinut mult mai puţin decât au cerut, poate o să reuşim să convingem instanţa că am procedat bine că n-am preluat pe obiective. Una era dacă preluam noi spaţiile verzi, patinoarul, acum nu ar mai fi trebuit să plătim ceea ce au făcut acolo în toată perioada asta. Noi tot am invocat să ni-l predea tot. Eu am încercat să iau măsuri, să spun haideţi să luăm să administrăm ceea ce putem şi să nu ajungem poate la o situaţie de genul acesta", a declarat Cătălin Flutur. 

Lucrările la Parcul de agrement Cornișa ar fi trebuit finalizate în anul 2015. Până la ora actuală niciun obiectiv de la Cornișa nu a fost recepționat.

 Încă mai sunt lucrări de executat la plaja de la piscina exterioară, după realizarea canivoului unde au fost amplasate toate conductele de la partea de bazine. Aceste lucrări au apărut după ce în vara anului trecut, după ploi, la bazinele exterioare au fost alunecări de teren. 

75 de milioane de lei s-au cheltuit până acum pentru realizarea investiției de la Cornișa. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani: Din seria de epistole „Oamenii întreabă, primarul nu răspunde”

astăzi, 08:22
33

Domnule Cosmin Andrei,Mirat până la perplexitate, mă uit și eu la unele dintre clipurile video pe care le tot îndesați pe contul de FaceBook. Și ce constat? Mai că-mi vine să m...

Botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

astăzi, 08:08
28

Alin Alexuc-Ciurariu l-a învins în optimile de finală pe tadjicul Eduard Babenoşev, în sferturi a trecut de japonezul Sota Okumura, iar în semifinale l-a învins pe esto...

Stadiul de execuție a lucrărilor de pe drumul Botoșani - Tg. Frumos a ajuns la 94 la sută! (Video)

astăzi, 07:36
101

Este vorba despre zona în care au fost eliminate punctele de calamități, la limita județelor Iași și Botoșani.Alte lucrări desfășurate în această perioadă au fost remedieri ...