Primăria a preluat Cinematograful Unirea

Primăria a preluat Cinematograful Unirea

Proiectul de hotărâre propus la nivelul Consiliului Municipal ce viza preluarea de către municipalitate a Cinematografului Unirea, atât a construcției cât și a terenului, a fost aprobat de aleșii locali.

“Pentru a fi posibilă preluarea, Primăria municipiului Botoșani a preluat atât activul, în speță clădire și teren în sumă de 27.899 mii lei cât și pasivul ce implică peste 431. 402 mii lei. Municipalitatea botoșăneană va prelua de la RADEF și personalul cinematografului, au precizat reprezentanții Primăriei.

Conform înțelegerii legale, Primăria municipiului Botoșani se obligă ca în termen de 4 ani să asigure investiții pentru reabilitarea, dotarea și modernizarea cinematografului Unirea. Mai mult, potrivit legii, municipalitatea este obligată ca pe o perioadă de minimum 15 ani să asigure difuzarea de film cinematografic. Aleșii municipali au aprobat inițiativa de proiect de HCL și mai ales prin vocea consilierului local, Marius Rogojinschi, s-a ajuns la consensul înființării unui centru cultural esențial pentru comunitate.

 

Spune-ne opinia ta