Primăria a depus trei noi proiecte pe PNRR, în valoare de peste 44 de milioane de euro

Primăria a depus trei noi proiecte pe PNRR, în valoare de peste 44 de milioane de euro

Primăria municipiului Botoșani a depus, vineri dimineață, trei noi proiecte pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pe Componenta C10 – Fondul Local, în doar 7 minute de la deschiderea celei de a II-a etape. Sunt solicitate finanțări pentru investiții de 44,2 milioane de euro pentru modernizarea transportului public și construirea de locuințe sociale.

Conform reprezentanților Primăriei, unul dintre proiecte vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziția de vehicule nepoluante. Se vor cumpăra 50 de mijloace de transport verde, în valoare de 34,5 milioane de euro, care să deservească „Zona Urbană Funcțională a Municipiului Botoșani – Comuna Curtești – Comuna Bălușeni”.

Cel de al doilea proiect propune asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin sisteme inteligente de management urban/local, în valoare de 1 milion de euro. Centrul Integrat de Comandă și Control va fi operațional non-stop și va cuprinde monitorizarea și managementul tuturor sistemelor instalate, respectiv: management trafic, prioritizare vehicule de transport public, camere video monitorizare.

Al treilea proiect vizează construirea de locuințe pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ, o investiție totală de 8,7 milioane de euro. Se vor construi 20 de clădiri ce vor urma proiectul tip al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu câte 6 apartamente/clădire, însumând 120 de unități locative.

„Toate aceste proiecte vin în completarea celor depuse în luna mai 2022, tot pe PNRR, anume achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare, amenajarea de stații inteligente pentru autobuze, piste de biciclete și locuințe pentru tineri provenind din grupuri/comunități vulnerabile, în valoare totală de 12,5 milioane euro”, precizează reprezentanții Primăriei municipiului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta