Prezență masivă a directorilor la Colegiul Prefectural

Prezență masivă a directorilor la Colegiul Prefectural

Dacă la ultimele ședințe de Colegiu Prefectural, prezența directorilor de deconcentrate a fost una subțire, de această, în urma ordinului de convocare emis de prefectul Dan Nechifor, numeroși șefi de instituții s-au sinchisit și au făcut act de prezență la întrunire.

Pe ordinea de zi, au fost doar trei puncte, dar deconcentrații prezenți au avut ocazia să se reîntâlnească și să mai discute probleme profesionale și nu numai.

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție, Viorel Șerbănoiu a prezentat succint o analiză pe primele șase luni ale anului în curs, ale activității derulate de organele de autoritate publică în ceea ce privește activitatea de combatere a infracționalității juvenile la nivelul unităților de învățământ, atât din mediul urban cât și din rural.

Cristina Kasyap, comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoșani, a declarat că în pofida faptului că desfășoară activități de control cu un număr redus de comisar, 5 la număr, numărul de sancțiuni s-a dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Și numărul cuantumului sancțiunilor a crescut de la 84.500 de lei la 646.500 de lei. În ceea ce privește numărul petițiilor și acestea au crescut semnificativ, de la 45 de petiții la 125, a declarat Cristina Kasyap.

La finalul ședinței, Cristian Delibași, directorul Direcției Agricole Județene,  a prezentat procentul de recoltare a culturilor de sezon de pe suprafețele din județ, afirmând că se estimează o producție mai bună comparativ cu anii anteriori.

 

Spune-ne opinia ta