Prezență masivă a directorilor la Colegiul Prefectural

Prezență masivă a directorilor la Colegiul Prefectural

Dacă la ultimele ședințe de Colegiu Prefectural, prezența directorilor de deconcentrate a fost una subțire, de această, în urma ordinului de convocare emis de prefectul Dan Nechifor, numeroși șefi de instituții s-au sinchisit și au făcut act de prezență la întrunire.

Pe ordinea de zi, au fost doar trei puncte, dar deconcentrații prezenți au avut ocazia să se reîntâlnească și să mai discute probleme profesionale și nu numai.

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean de Poliție, Viorel Șerbănoiu a prezentat succint o analiză pe primele șase luni ale anului în curs, ale activității derulate de organele de autoritate publică în ceea ce privește activitatea de combatere a infracționalității juvenile la nivelul unităților de învățământ, atât din mediul urban cât și din rural.

Cristina Kasyap, comisarul șef al Gărzii de Mediu Botoșani, a declarat că în pofida faptului că desfășoară activități de control cu un număr redus de comisar, 5 la număr, numărul de sancțiuni s-a dublat comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Și numărul cuantumului sancțiunilor a crescut de la 84.500 de lei la 646.500 de lei. În ceea ce privește numărul petițiilor și acestea au crescut semnificativ, de la 45 de petiții la 125, a declarat Cristina Kasyap.

La finalul ședinței, Cristian Delibași, directorul Direcției Agricole Județene,  a prezentat procentul de recoltare a culturilor de sezon de pe suprafețele din județ, afirmând că se estimează o producție mai bună comparativ cu anii anteriori.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

Polițiștii locali vor intensifica activitatea de patrulare în zona instituțiilor de învățământ

Vineri, 17 Septembrie 2021
932

Debutul anului școlar a însemnat pentru Poliția Locală cât și pentru viceprimarul Liviu Toma, cel care coordonează activitatea acestei instituții, o serie de acțiuni pentru identifi...

Încă un pas în Consiliul Local Botoșani pentru asfaltarea străzilor Izvoarelor, Vâlcelei și Zimbrului din municipiu

Vineri, 17 Septembrie 2021
287

Unitatea Administrativă Teritorială a Municipiului Botoșani a depus în cadrul Programului Operațional Regional POR 2014-2020, un proiect ce vizează sprijinirea regenerării economice și so...

Locuitorii din Flămânzi vor beneficia din nou de colectarea gunoiului

Vineri, 17 Septembrie 2021
523

După o serie de negocieri cu A.D.I. "Ecoproces" Botoșani și firma de salubritate, reprezentanții Primăriei Flămânzi au reușit să revină la colectarea gunoiului, deșeurilor &i...