Prefectul județului Botoșani, în urma vizitei în P.T.F. Stânca: „La ora 12:00 erau aproximativ 190 de camioane care așteptau să intre în România. Am primit multe sesizări din partea șoferilor” (fotogalerie)

Prefectul județului Botoșani, în urma vizitei în P.T.F. Stânca: „La ora 12:00 erau aproximativ 190 de camioane care așteptau să intre în România. Am primit multe sesizări din partea șoferilor” (fotogalerie)

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, s-a deplasat astăzi în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești pentru evaluarea situației din teren și eficientizarea fluxului de trecere a frontierei de către camioanele cu marfă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Costești - Republica Moldova erau la ora 12:00, aproximativ 190 de camioane care așteptau să intre în România.

„Am primit foarte multe sesizări de la șoferi, de la transportatori, de la patroni care dețin aceste camioane. Logistica din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești nu permite un flux foarte rapid de camioane. Am discutat cu doamna Diana Șerbescu de la Biroul Vamal de Frontieră Stânca Costești și cu domnul Ionuț Furnică, șeful de punct al Poliției de Frontieră și am găsit soluții de fluidizare, prin folosirea unei parcări, unde să staționeze acele camioane ale căror șoferi nu au documentele pentru marfă în regulă și care până acum staționau pe fluxul din Punctul de Trecere a Frontierei, până în momentul în care se rezolva problema cu documentele, blocând astfel fluxul de trecere. Totodată, am vorbit cu directorul de la Direcția Sanitar Veterinar și pentru Siguranta Alimentară și am suplimentat personalul din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca Costești, astfel încât se va lucra și pe timpul nopții, până acum programul fiind de la ora 08:00 la ora 20:00. Multe lucruri pot fi îmbunătățite, pe parte de organizare a activității vamale, nu sunt probleme pe latura Poliției de Frontieră, sunt carențe pe structura activității vamale. Aici îmi doresc ca lucrurile să fie îmbunătățite. Este nevoie de implicare pentru pregătirea unui nou terminal de mărfuri, sunt discuții pornite cu ceva ani în urmă, dar sunt discuții care nu se știe unde s-au blocat. Mă voi interesa să văd care sunt necesitățile și cum putem rezolva această problemă, pentru că după acest conflict vom avea probabil tranzit mai mare prin acest Punct de Trecere a Frontierei. În calitate de prefect, voi monitoriza situația de aici, pentru a regla problemele de logistică și de administrare a spațiilor”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

CJ Botoşani investeşte 8 milioane de euro în modernizarea a 10 km de drum judeţean

Joi, 28 Septembrie 2023
92

Consiliul Judeţean Botoşani, prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (DJDP), a scos la licitaţie execuţia lucrărilor de modernizare a DJ 291D, Oroftiana - Baranca-Bajura, un sector de dr...

Tarifele la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate

Joi, 28 Septembrie 2023
66

Tarifele la gazele naturale şi energie electrică vor rămâne plafonate, conform legislaţiei în vigoare, până la sfârşitul lunii martie 2025, a declarat astăzi Valeriu Ste...

Furnizarea apei rămâne sistată într-un cartier din Botoșani

Joi, 28 Septembrie 2023
253

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 29 septembrie 2023, în intervalul orar 08:00 – 12:00, pentru executarea lucrărilor de înlo...