Prefectul judetului Botosani a primit o delegatie din Ucraina

Prefectul judetului Botosani a primit o delegatie din Ucraina
Directorul Colegiului Economic Octav Onicescu Botosani, Ioan Hutanu, inspectorul general al ISJ Botosani, Pavel Rusu, impreuna cu o delegatie alcatuita din cadre didactice din invatamantul ucrainean, Vladimir Harina, director al Colegiului Economic din Cernauti, Ioroslav Cernevcean, director adjunct, Iuhnenie Karpenko, director al Colegiului Tehnic Industrial din Kiev, si Igor Petrovici, director de studii la Universitatea Politehnica din Livov, au avut, astazi, o intalnire cu prefectul judetului Botosani, Gheorghe Sorescu.

Delegatia ucraineana este prezenta in Botosani la invitatia conducerii Colegiului Economic, pentru a participa la activitatile din cadrul Zilelor Colegiului Economic Octav Onicescu, organizate cu prilejul implinirii a 119 ani de invatamant economic si comercial la Botosani.

Schimbul de experienta intre institutia de invatamant din Botosani si cea din Cernauti se desfasoara in baza unui protocol de colaborare, semnat acum 5 ani. Invitatii din Ucraina au participat la o serie de activitati educative pregatite de elevii si cadrele didactice de la “Octav Onicescu si au adresat multumiri conducerii colegiului, mentionand ca relatiile de colaborare intre elevii si profesorii ucraineni si botoseneni sunt deosebit de frumoase si au evoluat semnificativ, insa se confrunta cu probleme ce tin de regimul de vize, din care motiv, profesor Vladimir Harina, director la Colegiul Economic din Cernauti, i-a solicitat primului reprezentant al Guvernului roman in teritoriu sprijin, in vederea extinderii colaborarii, pentru ca elevii si studentii din Ucraina sa cunoasca Romania nu din poze si harti, ci sa se viziteze reciproc, sa se organizeze olimpiade, competitii si concursuri comune, a precizat Nadia Novac, consilier in Cancelaria Prefectului Botosani.

Prefectul Gheorghe Sorescu i-a asigurat de tot sprijinul din partea sa, cerandu-i lui Pavel Rusu o documentare in acest sens, pentru a o prezenta organelor competente, in vederea gasirii unor solutii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
96

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
87

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
52

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...