Prefectul despre drumul Botoșani – Târgu Frumos: „De miercuri vom circula pe tot acest tronson” (video)

Prefectul despre drumul Botoșani – Târgu Frumos: „De miercuri vom circula pe tot acest tronson” (video)

Drumul Național 29B Botoșani – Târgu Frumos va fi redat integral circulației rutiere începând de săptămâna viitoare, a anunțat, vineri, într-o conferință de presă, prefectul Sorin Cornilă.

„Am făcut o evaluare săptămâna asta. Am avut o discuție chiar astăzi dimineață cu reprezentantul constructorului de acolo și avem certitudinea că începând de miercuri, vom circula pe tot acest tronson de pe raza județului Botoșani, pe un strat de asfalt. Mai puțin un sector de 300 de metri înainte de Mănăstirea Zosin, la care s-a schimbat soluția tehnică, pentru că necesită consolidare cu niște coloane”, a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

Oficialul apreciază că intervențiile sale au contribuit la scurtarea timpilor de lucru pe acest traseu.

„Eu zic că intervențiile mele și vizitele pe care le-am făcut și conexiunea pe care am făcut-o cu reprezentantul constructorului ne-au adus un avantaj că reușesc să termine cu turnarea acestui prim strat de asfalt pe sectorul de pe raza județului Botoșani până la venirea sezonului de toamnă”, a spus Sorin Cornilă.

Contractul de modernizare a DN 28B Botoșani – Târgu Frumos a fost adjudecat prin licitație de asocierea Aqua Park – Mavgo Holding – Vahostav SK – Tramenco SA și prevede modernizare a 71,512 kilometri de drum național, din care 37,358 kilometri pe teritoriul județului Botoșani. Lucrările în valoare de peste 62 de milioane de lei trebuie să fie finalizate până în august 2023.

 

 

Spune-ne opinia ta