Prefectul Dan Șlincu a precizat că operatorul privat care desfășoară activitate pe malul lacului de acumulare nu are nicio autorizație de construcție pentru amenajările pe care le-a făcut acolo.
Printre instituţiile de control trimise la Ştefăneşti se numără Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar- Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Serviciul de Gospodărire a Apelor, Barajul Stânca- Ştefăneşti, Poliţia de Frontieră, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Botoşani, Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu, Agenţia de Protecţie a Mediului, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului şi Primăria Oraşului Ştefăneşti.
"În urma unor sesizări primite la Instituția Prefectului cu privire la activitatea din zona lacului de acumulare am solicitat verificări și ulterior un punct de vedere de la mai multe instituții abilitate. Susțin această activitate în folosul cetățenilor, consider că este o zonă de relaxare, de agrement, dar cu condiția să fie respectată legea și cu corectitudine față de alți agenți economici care respectă toate normele legale. Nu mi-aș dori ca în acea zonă să se întâmple ceva grav și nimeni să nu poată să răspundă. Am primit sesizări de la cetățeni care ne-au adus la cunoștință că nu sunt condiții tocmai prielnice. Primăria nu a eliberat nicio autorizație de construcție pentru nimic din zona respectivă. Nu este normal.Am discutat și cu reprezentanții Inspectoratului de Stat în Construcții să facă verificări în zonă și așteptăm informarea. Lacul de acumulare este pe zona de graniță și se află într-o arie protejată. Cu siguranță trebuie mai multe avize decât dacă s-ar desfășura activitatea în altă parte. Pentru scăldat nimeni nu își asumă responsabilitatea. Responsabilitatea devine a persoanei care intră în apă", a declarat prefectul Dan Șlincu.
Reprezentantul Guvernului în teritoriu a mai precizat că dacă vor fi constatate nereguli "este posibil să fie închisă activitatea desfășurată de societatea respectivă".