Plângere penală depusă de șeful DSPSA la Parchet: medicul pe care l-ar fi agresat în august, ar fi furat bani de la Direcție

Plângere penală depusă de șeful DSPSA la Parchet: medicul pe care l-ar fi agresat în august, ar fi furat bani de la Direcție

Șeful Direcției de Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani împotriva companiei Trio Construct și a medicului veterinar Mihai Maxim, angajat al instituției dintâi. Eugen Țurcanu susține că subalternul său ar fi prejudiciat Direcția cu circa 80.000 de lei.

Mihai Maxim s-a ocupat, până acum, de problema câinilor fără stăpân, din partea DSPSA, în colaborare cu societatea menționată.

Potrivit directorului, incendiul de la padoc de acum un an este unul suspect, care ar putea fi doar o modalitate de a șterge urmele infracțiunilor săvârșite prin intermediul veterinarului. Conform declarațiilor făcute imediat după acel incident de către Maxim, registrele de la padoc ar fi ars, însă Țurcanu a descoperit o serie de registre, la un alt medic din municipiul Botoșani, evidențe care nu erau scoase din padoc, ceea ce l-a determinat să ia în calcul ipoteza unei înșelăciuni mascate.

Banii care s-ar putea sustrage justificărilor ar fi fost alocați pentru anumite medicamente și pentru dezinfecții care, potrivit acuzelor șefului DSPSA, nu s-au făcut, cu toate că au fost consemnate în procese verbale.

În același timp, Țurcanu a sesizat și ANAF, pentru investigații pe această temă.

Amintim că între cei doi au mai existat divergențe. Cel mai mare scandal legat de numele lui Eugen Țurcanu și cel al lui Mihai Maxim vizează o plângere penală depusă, în acest caz, de către Maxim împotriva superiorului său. Conform declarațiilor medicului, la începutul lui august, Țurcanu l-ar fi dat cu capul de perete, acuzându-l de violență și abuz în serviciu, plângerea acestuia fiind depusă la sediul Inspectoratului Județean de Poliție.

 

 

Spune-ne opinia ta