Piata de gross nu ii intereseaza pe comercianti!

Piata de gross nu ii intereseaza pe comercianti!
Solutia municipalitatii de a amenaja o piata de gross nu s-a bucurat de atentia comerciantilor. Acestia prefera sa isi vanda produsele in continuare chiar din masinile parcate in spatele Pietii Centrale, chiar daca primesc zilnic amenzi peste amenzi.

Problema celor care vand din masini e mai veche. Am reglat-o undeva in vara, cu amenzi. Apoi am spus sa le oferim si o alternativa. Am deschis piata de gross, sa aiba posibilitatea sa isi vanda marfa. Acum, acolo, daca e o movila de cartofi, eventual. Am trimis iar Politia Comunitara si se dau amenzi peste amenzi, a precizat primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur.

Viceprimarul Florin Ghiorghita apreciaza ca politistii comunitari isi fac e bine treaba, insa amenzile nu ii mai afecteaza de mult pe comercianti.

Comerciantilor le convine sa vanda din masina si sa plateasca amenda, decat sa inchirieze o masa in piata, care i-ar costa probabil mai mult si nu ar avea posibilitatea de a vinde en gross. De aceea prefera sa stea aici. Parcarea asta de langa Piata creeaza cele mai multe problem fiindca accesul in piata este deja restrictionat si toti cei care vin aici, vanzatori si cumparatori parcheaza aici, a declarat viceprimarul Ghiorghita.

In perioada 21 septembrie - 13 octombrie, politistii comunitari au aplicat 7 amenzi comerciantilor, valoarea totala fiind de 1.850 lei. Cea mai mare amenda a fost de 1.000 lei, iar cea mai mica este de 50 lei. Au fost amendate 3 persoane din Frumusica, una din Rosiori, una din municipiul Botosani, una din Vrancea si alta din Focsani. Relevant in aceasta perioada este comertul cu struguri, aici am intampinat cele mai multe probleme, a declarat seful Politiei Comunitare Botosani, Vasile Raileanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
31

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
91

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...