Avem nevoie de bani!

Avem nevoie de bani!

 Sute de sinistrati amenintati de gerul iernii  

Prefectura nu mai are fonduri pentru a continua constructia caselor sinistratilor! Astazi, subprefectul David Salgau a facut un apel catre populatie, dar si catre agentii economici, pentru a sensibiliza asupra situatiei dramatice in care se afla sinistratii in prag de iarna.

In contul Prefecturii mai exista, in acest moment, circa 3 miliarde de lei vechi, bani care sunt insa arvuniti pentru cheltuielile necesare depozitarii celor 370 de tone de cereale, pentru achizitionarea de filtre pentru statia de potabilizare a apei, precum si pentru efectuarea instalatiei electrice interioare.

David Salgau mai spune ca MIRA si-a anuntat disponibilitatea de a mai dona o suma de bani, acestia fiind folositi pentru sobe.

Noi tot mai asteptam ceva de la Teledon, pentru ca s-a facut atata valva atunci. Nu stiu unde s-au dus banii, pentru ca la noi nu a ajuns nici un leu, probabil s-au dat numai in Suceava si Neamt, a declarat subprefectul de Botosani.

Reprezentantul Prefecturii Botosani face apel la populatie, insa atrage atentia ca banii sa fie depusi in cont, nu la sinistrati, pentru ca deseori acestia ajung la crasma. Celor care au indoieli cu privire la destinatia acestor sume, David Salgau face precizarea ca banii intrati in cont sunt sub supravegherea Curtii de Conturi, care va monitoriza cheltuirea corecta a lor.

Vineri, la Baranca, din 40 de case, 33 erau abia la stadiul de fundatie, 5 la structura, una singura fiind la invelitoare. Lucrarile sunt intarziate si din cauza ca acolo s-a contractat o singura firma pentru lucrari. La Radauti Prut, din 130 de case, 58 sunt la stadiul de zidarie, 7 la acoperis, 10 la invelitoare. Tot la Radauti Prut a inceput si saparea puturilor pentru apa.

David Salgau mai precizeaza ca s-a apelat la sprijinul ISU pentru antamarea unei firme pentru realizarea instalatiei electrice interioare. De asemenea, Autoritatea Nationala de Imbunatatiri Funciare va oferi 600 de milioane de lei vechi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu cât vor întârzia pensiile în luna mai. Anunțul făcut de șeful Casei de Pensii înainte de Paști

astăzi, 14:10
6

Pensia va veni cu o întârziere de 5-6 zile în luna mai pentru 2.500.000 pensionari care primesc banii de la poștaș. Motivul îl reprezintă faptul că primele zile ale lunii v...

ANAF a publicat Ghidul dedicat persoanelor fizice care realizează venituri din închirierea de bunuri mobile și imobile!

astăzi, 13:48
33

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica Asistență contribuabili/Ghiduri curente si alte materiale informative, Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele...

Percheziții ale Parchetului European la funcționari publici și la Agenția de Muncă Botoșani. Fraudă de 160.000 de euro!

astăzi, 12:57
444

Percheziţii ale Parchetului European la Botoşani au avut loc inclusiv la domiciliile unor funcţionari publici şi la sediul ANOFM, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 160.000 de euro....