Peste un miliard de lei acordați județului Botoșani prin programul „Anghel Saligny”

Peste un miliard de lei acordați județului Botoșani prin programul „Anghel Saligny”

Guvernul României a anunțat, astăzi, finalizarea repartizării pe județe a sumelor alocate prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, program de dezvoltare inițiat de guvernul liberal în anul 2021.

Astfel, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat județului Botoșani 1.470.167.907 de lei, din care, 630.071.960 finanțări de proiecte de apă și canalizare și 840.095.947 pentru proiecte de drumuri și poduri. 

„Dezvoltarea comunităților locale trebuie să reprezinte permanent o prioritate, mai ales când vorbim de lucrări de bază, de care trebuie să beneficieze toți cetățenii României, drumuri asfaltate și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Suma totală a programului Național de Investiții Anghel Saligny alocată județului Botoșani este de 1.470.167.907 de lei, pentru proiecte ce vizează modernizarea drumurilor și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Județul nostru este pe locul nouă la nivel național, după suma alocată prin Programul National de Investiții Anghel Saligny”, a declarat reprezentantul guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.

Lista proiectelor, precum și un exemplu de calcul pentru a explica criteriile de selectare pot fi consultate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, aici: 

https://mdlpa.ro/uploads/articole/attachments/6273abe25f521687952375.pdf

Tabelul cu sumele alocate fiecărui județ din țară. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
266

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
697

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
638

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...