Peste un miliard de lei acordați județului Botoșani prin programul „Anghel Saligny”

Peste un miliard de lei acordați județului Botoșani prin programul „Anghel Saligny”

Guvernul României a anunțat, astăzi, finalizarea repartizării pe județe a sumelor alocate prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”, program de dezvoltare inițiat de guvernul liberal în anul 2021.

Astfel, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a alocat județului Botoșani 1.470.167.907 de lei, din care, 630.071.960 finanțări de proiecte de apă și canalizare și 840.095.947 pentru proiecte de drumuri și poduri. 

„Dezvoltarea comunităților locale trebuie să reprezinte permanent o prioritate, mai ales când vorbim de lucrări de bază, de care trebuie să beneficieze toți cetățenii României, drumuri asfaltate și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Suma totală a programului Național de Investiții Anghel Saligny alocată județului Botoșani este de 1.470.167.907 de lei, pentru proiecte ce vizează modernizarea drumurilor și extinderea rețelelor de apă și canalizare. Județul nostru este pe locul nouă la nivel național, după suma alocată prin Programul National de Investiții Anghel Saligny”, a declarat reprezentantul guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.

Lista proiectelor, precum și un exemplu de calcul pentru a explica criteriile de selectare pot fi consultate pe site-ul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, aici: 

https://mdlpa.ro/uploads/articole/attachments/6273abe25f521687952375.pdf

Tabelul cu sumele alocate fiecărui județ din țară. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Accident rutier în Dimăcheni. O mașină în care se aflau trei femei și un copil a intrat în coliziune cu un tractor

astăzi, 12:02
18

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, în localitatea Dimăcheni, informează Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani.Un autoturism, în...

Mesajul inspectorului școlar general de Ziua Internațională a Educației: „În fiecare zi putem învăța câte ceva nou pentru a ne autodepăși condiția”

astăzi, 09:35
55

Astăzi, 5 octombrie, este celebrată Ziua Internațională a Educației, zi în care elevii și profesorii sunt liberi. Cu ocazia acestei zilei, inspectorul școlar general al Inspectoratului Ș...

Curs de auto-apărare împotriva manipulării prin informație la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”

Marţi, 4 Octombrie 2022
89

Odată cu debutul noului an școlar, Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” din Botoșani demarează un proiect nou in domeniu educației permanente, intitulat: „Curs de auto-apăra...