Peste 1.200 tone de antiderapant pe drumurile judetene!

Peste 1.200 tone de antiderapant pe drumurile judetene!

 Romeo Caciuc, director DJDP Botosani  

Autoritatile judetene asigura ca situatia este sub control in privinta drumurilor pe teritoriul judetului Botosani, circulandu-se in conditii bune.

Seful Directiei Judetene de Drumuri si Poduri a precizat ca sunt chiar doua drumuri la negru, adica asfaltul este curat, fiind vorba despre Gulioaia-Dangeni si Dorohoi-Racovat.

"Pana in prezent, de cand a inceput sa ninga, am utilizat 1.200 tone de antiderapant si avem in prezent pe teren 24 de utilaje, aseara am avut chiar 28 de utilaje. Pe drumurile judetene se circula in conditii bune. Avem un sector de drum inchis, Suharau-Oroftiana, care este un drum judetean, dar acolo nici pe timpul verii nu se poate circula, intrucat a fost distrus de calamitati si nu se pot baga utilajele, pentru ca raman acolo. Acel sector de drum este inchis, dar nu afecteaza cu nimic, pentru ca asiguram iesirea prin localitatile vecine", a declarat Romeo Caciuc, directorul DJDP.

Situatia a fost bine gestionata si pe drumurile nationale, intrucat seful Sectiei de Drumuri Nationale a spus ca nu este nici un drum blocat pana acum, accentul punandu-se pe tronsoanele importante precum Botosani-Frumusica, Botosani-Suceava, Botosani-Dorohoi.

"Soferii ar trebui sa circule cu maximum 40km/ora pentru siguranta, cine circula cu o viteza mai mare risca sa iasa in decor, temperatura este in jur de -12 grade si este un anumit alunecus din cauza temperaturilor scazute. Nu avem deocamdata drumuri blocate, se lucreaza acum la largiri si la curatari de parcari", a precizat Vasile Gherasie, seful Sectiei de Drumuri Nationale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
341

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
491

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
609

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...