Pas făcut de CL pentru construirea unei creșe pe Șoseaua Iașului

Pas făcut de CL pentru construirea unei creșe pe Șoseaua Iașului

Consiliul Local (CL) a aprobat, în ședința extraordinară desfășurată luni, documentația Planului Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulamentul aferent în vederea introducerii în intravilan a unei suprafețe de 13.560 de metri pătrați, pe Șoseaua Iașului, unde va fi construită o creșă cu finanțare guvernamentală.

Potrivit actului normativ adoptat de CL, amplasamentul făcea parte din categoria terenurilor agricole. Pe lângă amenajarea unei creșe, ca etapă finală din cadrul proiectului de investiție, autoritățile intenționează să construiască locuințe sociale, pe care să le închirieze. Pentru ca destinația zonei să poată fi schimbată în construcții de învățământ, căi de comunicație rutieră și zonă rezidențială cu clădiri mai înalte de 10 metri, în teren au fost efectuate verificări privind caracteristicile telurice.

„Studiul geotehnic, anexat documentației, stabilește că amplasamentul nu prezintă fenomene fizico-geologice care să-i pericliteze stabilitatea. Local stabilitatea este asigurată, nu s-au identificat alunecări de teren active, reactive sau stabilizate, nu s-au identificat zone cu potențial de apariție a fenomenelor morfo-dinamice”, prevede raportul de specialitate.

Fondurile necesare construirii creșei sunt alocate de Ministerul Dezvoltării, care a aprobat finanțarea a două obiective de acest tip în municipiul Botoșani.

Creșa de pe Șoseaua Iașului va avea 11 dormitoare și șase camere de joacă pentru 110 copii. Cea de a doua va fi construită în zona Pod de Piatră și este prevăzută cu patru dormitoare și două camere de joacă pentru 40 de copii.

În prezent, compania D&D Construct din Botoșani efectuează lucrări pentru amenajarea unei creșe în cartierul ANL Cișmea, acestea având un termen de finalizare de 12 luni. Investiția se ridică la o valoare de 4,847 milioane de lei, din fonduri europene.

„Sunt în continuare cereri pe care le primim la creșa pe care o avem astăzi funcțională în municipiul Botoșani, care nu pot fi onorate. Ca un sprijin și o atenție pentru comunitate și pentru tot ceea ce înseamnă învățământ antepreșcolar, depunem toate diligențele, mai ales că avem această oportunitate să finanțăm creșele cu fonduri care nu provin din bugetul local decât pentru partea de cofinanțare. Avem proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării atât pentru aceste creșe, cât și pentru săli de sport și reabilitarea unor imobile care privesc susținerea învățământului”, spunea primarul Cosmin Andrei, după semnarea contractului de execuție a obiectivului din ANL Cișmea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tânăr rănit în urma coliziunii dintre două autoturisme și o cisternă (video)

astăzi, 10:30
214

Un grav accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, în localitatea Cămătărești Deal, fiind implicate două autoturisme și autocisternă, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Ju...

Peste 300 de botoșăneni diagnosticați cu COVID-19. Un pacient infectat a murit pe ATI

Marţi, 4 Octombrie 2022
270

27 de botoșăneni au fost diagnosticați cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele transmise marți de Direcția de Sănătate Publică (DSP).În acest interval tempo...

Pompierii atrag atenția asupra riscurilor asociate vinului în proces de fermentare

Marţi, 4 Octombrie 2022
68

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În condițiile în care acesta nu este depozitat în spații cores...