Investiții de peste 150.000 de euro pentru școlile profesionale speciale din Botoșani (video)

Investiții de peste 150.000 de euro pentru școlile profesionale speciale din Botoșani (video)

Școlile Profesionale Speciale „Sfântul Stelian” din Botoșani și „Ion Pillat” din Dorohoi, unități aflate în subordinea Consiliului Județean (CJ), beneficiază de investiții în valoare de peste 150.000 de euro, printr-un proiect transfrontalier finanțat din fonduri europene.

Potrivit reprezentanților CJ, Școala „Sfântul Stelian” va beneficia de cabinete de fizioterapie, logopedie și ateliere de croitorie moderne, utilate la standardele actuale. La Școala „Ion Pillat” a fost realizat deja un teren de sport multifuncțional, în suprafață de 800 de metri pătrați, realizat din gazon sintetic, care permite practicarea handbalului și a minifotbalului. De asemenea, terenul este dotat cu o instalație de iluminat, astfel încât să poată fi utilizat și seara.

„Ținând cont și de situația nedorită pe care am parcurs-o împreună, mă refer aici în primul rând la pandemie și în al doilea rând la situația din Ucraina, mă bucur că vor beneficia acești copii de oportunități de învățare și recuperare, pentru dobândirea competențelor care să faciliteze accesul pe piața muncii și, implicit, să îi ducă mai aproape de viață, cât mai independent”, a declarat vicepreședintele CJ Dorin Birta.

„Profit de întâlnirea noastră pentru a vă transmite gândurile noastre de încurajare și sprijinul nostru necondiționat. Trecem printr-o tragedie fără margini, pe care nimeni nu și-ar fi închipuit că ar fi posibil. În ciuda acestor situații, a acestei tragedii, dumneavoastră ați găsit curajul și concentrarea de a continua să lucrați la acest proiect, din dorința de o oferi acestor copii, mai ales într-o asemenea perioadă, condiții normale de viață, educație, pentru dânșii și comunitatea dumneavoastră. Pentru asta, vă rog să primiți aprecierile și admirația noastră”, a continuat Dorin Birta.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020, fiind derulat prin parteneriatul dintre județul Botoșani și raionul Hliboca. Perioada de implementare este de 28 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 254.667 de euro, din care 154.442 de euro reprezintă contravaloarea investițiilor pentru dotarea celor două școli din județul Botoșani. CJ vine cu un aport propriu de peste 40.000 de euro.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Tânăr rănit în urma coliziunii dintre două autoturisme și o cisternă (video)

astăzi, 10:30
95

Un grav accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, în localitatea Cămătărești Deal, fiind implicate două autoturisme și autocisternă, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Ju...

Peste 300 de botoșăneni diagnosticați cu COVID-19. Un pacient infectat a murit pe ATI

Marţi, 4 Octombrie 2022
267

27 de botoșăneni au fost diagnosticați cu infecție COVID-19, în ultimele 24 de ore, arată datele transmise marți de Direcția de Sănătate Publică (DSP).În acest interval tempo...

Pompierii atrag atenția asupra riscurilor asociate vinului în proces de fermentare

Marţi, 4 Octombrie 2022
67

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În condițiile în care acesta nu este depozitat în spații cores...