Oraș sufocat de gunoaie, amenzi peste amenzi pentru a civiliza cetățenii! (Foto)

Au fost amendate și două societăți comerciale care și-au transformat terenurile în adevărate depozite de gunoi.

Oraș sufocat de gunoaie, amenzi peste amenzi pentru a civiliza cetățenii! (Foto)

În perioada 1-13 martie 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au desfășurat activități pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care abandonează deșeuri menajere pe domeniul public sau în coșurile stradale, precum și a celor care nu își întrețin corespunzător proprietățile, transformându-le în depozite necontrolate de deșeuri. 

”Orășeni” cu obiceiuri proaste!

Astfel, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 1.100 lei, pentru abandonarea deșeurilor menajere la coșurile stradale, pe spațiile verzi, dar și lângă containerele de la platformele special amenajate.

Acțiunile au fost desfășurate în strada Săvenilor, strada Primăverii, strada Vârnav, strada Prieteniei.

”În ciuda sancțiunilor aplicate, cetățenii municipiului ignoră prevederile legale, abandonând în continuare deșeuri menajere pe domeniul public, creând un aspect insalubru orașului”, transmit reprezentanții Poliției Locale Botoșani. 

Societăți comerciale amendate cu zeci de mii de lei!

De asemenea, au fost desfășurate activități pentru identificarea proprietăților - clădiri și terenuri neîntreținute.

Astfel, polițiștii locali au dispus sancționarea contravențională a două societăți care dețin terenuri pe raza municipiului în zona strada Manolești Deal F.N. și strada Peco, cuantumul amenzilor fiind de 55.000 lei. Pe cele două terenuri au fost găsite depozitări necontrolate de deșeuri rezultate din construcții, deșeuri menajere, dar și vegetație dezvoltată haotic, zonele fiind insalubre și cauzatoare de disconfort pentru cetățeni.

Casă dărăpănată, culcuș pentru câinii fără stăpân

Totodată, a fost dispusă sancționarea cu amendă în cuantum total de 1.200 lei a proprietarilor unui imobil de pe str. I.C. Brătianu, care nu au luat măsuri de igienizare a curții și întreținere a casei, proprietatea având un aspect dezolant, insalubru, fiind favorizată depozitarea necontrolată a deșeurilor și adăpostirea câinilor fără stăpân. 

”Menționăm că acțiunile de control se vor desfășura și în perioada următoare, pentru a identifica proprietățile neîngrijite de pe raza municipiului și situațiile de depozitare necontrolată a deșeurilor”, informează reprezentanții Poliției Locale Botoșani.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tragedie, noaptea trecută, la Suceava: Accident cumplit, doi tineri au murit pe loc! (Foto)

astăzi, 08:44
364

Tragedia s-a produs noaptea trecută. Doi bărbați au murit după ce au intrat cu un motoscuter într-un podeț într-un sat din județul Suceava.Potrivit ISU Suceava, echipajele au int...

Lovitură grea pentru FC Botoșani: Ce pedeapsă a primit Andone după meciul cu Dinamo!

astăzi, 08:34
192

Antrenorul FC Botoșani a primit două etape de suspendare după scandalul din meciul cu Dinamo.Antrenorul Bogdan Andone a fost nemulțumit de arbitrajul lui George Găman și a cedat nervos &icir...

A trecut la cele veșnice maica cea ”rugătoare și foarte râvnitoare” (Foto)

astăzi, 08:11
170

S-a stins Maica Epraxia, originară din Dorohoi, ”cea tare în credință și cu multă nădejde în Hristos Domnul”.Avea 83 de ani. A avut o viață frumoasă și înc...