O primărie din Botoșani alocă o treime din buget pentru învățământ și modernizează întreaga infrastructura școlară

O primărie din județul Botoșani a alocat o treime din bugetul local pentru îmbunătățirea infrastructurii de învățământ, acordarea de burse către elevi și decontarea navetei profesorilor.

În ultimii ani, în orașul Bucecea s-au finalizat mai multe obiective de investiții necesare desfășurării actului educațional în condiții optime. Acestora li se adaugă proiecte depuse spre finanțare sau deja aprobate de autoritățile de management care vor spori gradul de școlarizare și confortul celor 700 de elevi care învață în localitate.

„Consecvent convingerii mele că educația este unul dintre cele mai importante obiective al administrației publice locale, am susținut alocarea unui procent de 30% din bugetul local pentru învățământ. În funcție de noile dispoziții legale, vom asigura bugetul necesar burselor școlare, dar si pentru naveta profesorilor”, a afirmat primarul Angel Gheorghiu.

Potrivit edilului, obținerea de finanțări nerambursabile pentru infrastructura școlară a reprezentant cea mai importantă axă a activității Primăriei din ultimii ani. Școala a fost reabilitată cu finanțare alocată de Banca Mondiala, a fost schimbat sistemul de încălzire la Liceul Tehnologic, iar Grădinița „Scufița Roșie” a fost reabilitată energetic.

În prezent, alte proiecte importante parcurg diferite etape de implementare. Autoritățile pregătesc licitația pentru reabilitarea Școlii nr.1 din Bucecea, amenajează un spațiu de joacă modern pentru grădiniță, construiesc o grădiniță cu program prelungit și o creșă din fonduri europene și curând schimbă mobilierul școlar în toate unitățile de învățământ de pe raza orașului.

„Suntem pe lista sinteza a Companiei Naționale de Investiții pentru construirea unei săli de sport educaționale în zona Școlii nr.1 și a Centrului de zi pentru copii. Avem în plan construirea unui cabinet medical pentru elevi și pregătim documentele în vederea obținerii unei investiții substanțiale pentru reabilitarea Liceului Tehnologic”, a adăugat Angel Gheorghiu.

De asemenea, au fost achiziționate pentru elevii claselor pregătitoare materialele didactice necesare și au fost amenajate toate trecerile de pietoni din preajma școlilor.

 

Spune-ne opinia ta