Noul director al DSVSA, de partea legii: „Dacă aveți informații că vreun coleg de-al nostru nu s-a comportat cuviincios să nu aveți nicio reținere în a ne informa”

Noul director al DSVSA, de partea legii: „Dacă aveți informații că vreun coleg de-al nostru nu s-a comportat cuviincios să nu aveți nicio reținere în a ne informa”

Mihai Țurcanu, noul director al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) din Botoșani, a vorbit, în prima sa conferință de presă, despre prioritățile personale și ale echipe de conducere a instituției și a punctat necesitatea unei bune colaborări între angajați.

El a tras un semnal de alarmă tuturor crescătorilor să nu pice în capcana unor medici veterinari, de liberă practică, care pretind sume pentru acțiuni care, în mod normal, sunt susținute de Guvernul României și decontate de stat.

„Prioritățile mele personale și ale echipei de conducere a DSVSA Botoșani vor fi fermierii din județul Botoșani. Acțiunile sanitare-veterinare pentru fermieri, persoane fizice, și aici vom exemplifica aplicare crotalii, înregistrare crotalii, sunt susținute de către Guvernul României și sunt decontate de stat. Orice medic veterinar, de liberă practică, care pretinde vreo sumă pentru astfel de acțiuni o face contrar legii și îi invit pe toți crescătorii să nu pice în această capcană. Îi vom ruga să încerce și ei să respecte legea pentru că dacă nu notifică medicul veterinar în acel registru de notificări pentru identificarea animalelor, șase luni la ovine, două săptămâni la bovine și două luni la porcine, atunci vor fi obligați să plătească pentru că legislația așa prevede.Ca noi să putem să decontăm aceste sume ei trebuie să respecte termenele de la data nașterii”, a explicat Mihai Țurcanu, directorul DSVSA Botoșani.

De asemenea, noul director al DSVSA încurajează ca toate acțiunile contrar legii efectuate fie de medicii veterinari, fie de crescătorii de animale , să fie depistate și semnalate la timp pentru o soluționare eficientă.

Vom fi și partenerii agenților economici, vom începe prin a-i consilia atunci când este cazul și să-i asigurăm că legea va fi aplicată unitar pentru toți cei care vor fi verificați de către inspectorii medici veterinari. Dacă aveți informații că vreun coleg de-al nostru nu s-a comportat cuviincios să nu aveți nicio reținere în a ne informa pentru ca noi să putem lua măsuri cât se poate de eficiente. Noi considerăm că este foarte important ca cetățenii să nu fie stresați indiferent care este numele unuia sau altuia dintr-o anumită instituție de control”, a completat Mihai Țurcanu.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
32

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
23

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
224

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....