Noul Consiliu de Administrație al Eltrans va fi validat la sfârșitul lunii

Noul Consiliu de Administrație al Eltrans va fi validat la sfârșitul lunii

Noul Consiliu de Administrație (CA) al societății de transport public a municipiului Botoșani, Eltrans SA, va fi validat după data de 26 octombrie, adică la mai bine de un an în care activitatea companiei a fost blocată de lipsa acestei structuri.

Consiliul Local (CL) a adoptat un nou proiect de hotărâre în acest sens, pentru a permite convocarea Adunării Generale a Acționarilor (AGA), cvorum care va aproba componența CA.

În ședința extraordinară de miercuri, consilierii au aprobat, cu 13 voturi favorabile, desemnarea unui Consiliu de Administrație provizoriu, ai cărui membri sunt Cătălin Ursu, Vasile Ciocan, Elena Paula Cojocariu-Berenţan, Ana Meda Florea și Simion Drelciuc. Componența a fost aprobată și în urmă cu o lună, însă proiectul respectiv nu includea nicio specificare cu privire la convocarea AGA, care nu poate avea loc, în lipsa CA, decât prin hotărâre a Consiliului Local.

Cu excepția lui Cătălin Ursu, ceilalți membri desemnați au fost votați de aleșii municipali și la finele lunii aprilie, însă prefectul județului a atacat decizia în instanță. Noul CA va avea un mandat de șase luni, dar nu mai târziu de pronunțarea unor sentințe definitive în cele trei dosare aflate pe masa magistraților.

Societatea de transport public a rămas fără Consiliu de Administrație în toamna anului trecut, în contextul în care fostul primar Cătălin Flutur a evitat să inițieze un proiect de hotărâre pentru învestirea membrilor aleși prin procedură de selecție, majoritatea fiind liberali. Componența respectivă a fost respinsă de noul format al CL, din motive politice, numele aflate în prezent pe listă fiind rezultatul înțelegerii dintre PSD și USR.

Din AGA Eltrans fac parte, în calitate de reprezentanți ai Consiliului Local, viceprimarul Bogdan Buhăianu și Călin Bosovici, ambii membri PSD.

Odată validat, noul Consiliu de Administrație ar urma să numească o nouă conducere, interimară, având în vedere că mandatul directorului general, Victor Ivănescu, se încheie pe 15 octombrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Peste 160 de tone de furaje și un adăpost de animale, mistuite de flăcări

Marţi, 26 Octombrie 2021
450

Două gospodării de pe raza comunei Vlăsinești au fost afectate de un incendiu, marți după-amiază, peste 160 de tone de furaje și un adăpost pentru animale arzând în totalitate, a ...

Infracțiuni trase la indigo, anchetate de polițiștii de frontieră

Marţi, 26 Octombrie 2021
214

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, luni, asupra unor tineri, o carte de identitate cu însemnele autorităților din Lituania și un permis de c...

Peste 85.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în Botoșani

Marţi, 26 Octombrie 2021
1068

Peste 85.000 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare, respectiv în cabinetele medicilor de familie din județul Botoșani, a declarat, marți, managerul...