Noi locuințe pentru cadrele medicale care vor să lucreze în spitalele din Botoșani

Noi locuințe pentru cadrele medicale care vor să lucreze în spitalele din Botoșani

Reprezentanții Consiliului Județean Botoșani vor aproba în ședința de mâine, 21 aprilie 2021, regulamentul final prin care medicii specialiști care se vor angaja la spitalele din județ pot opta și obține o locuință ANL.

Liderii Consiliului Județean speră astfel ca județul să devină atractiv pentru specialiștii din domeniul medical, care sunt tentați mai degrabă să rămână în orașele mari sau chiar să părăsească România.

Pentru a putea atrage medicii la Botoșani trebuie să le creăm și condiții. Trebuie să venim și cu un bonus. Vom încerca să urgentăm aceste demersuri și să stabilim și comisia care va gestiona aceste criterii. Comisia va fi formată din 3 specialiști de la nivelul Consiliului Județean și 2 de la Spitalul Județean. Vom începe să primim aceste cereri pentru ca în perioada următoare să dăm și repartițiile, a declarat președintele Doina Federovici.

Reprezentanții Consiliului Județean au declarat că până de Paște, se va finaliza și recepționa studiul de fezabilitate pentru noul bloc de locuințe care va completa zona de la Spitalul de Infecțioase. Documentația va fi depusă în cel mai scurt timp la Agenția Națională a Locuinței, pentru a se putea demara cât mai curând procedura pentru al doilea ansamblu de locuințe.

Este vorba de o scară de bloc cu 20 de apartamente, 15 apartamente cu două și 5 cu o singură cameră. Valoarea acestei investiții depășește un milion de euro.

 

Spune-ne opinia ta