Noapte capricioasă în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale!

Noapte capricioasă în Moldova. Cum se circulă pe drumurile naționale!

Revenirea avertizărilor de Cod Galben de vreme nefavorabilă, dar mai ales alternarea fenomenelor meteo și variațiile bruște de temperatură au necesitat eforturi deosebite din partea drumarilor pentru menținerea în bună circulație a sectoarelor de drum. 

În noaptea de 17/18 martie 2018, la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași s-a acționat cu 157 de utilaje și s-au răspândit nu mai puțin de 1046 de tone de material antiderapant. Nu s-au înregistrat probeleme deosebite, cu excepția câtorva autovehicule derapate, dar repuse raăid în trafic de echipele de teren, fără blocarea arterelor de circulație. 

La acest moment, pe drumurile naționale din regiunea Moldovei nu se înregistrează blocaje rutiere cauzate de vremea nefavorabilă. 

Carosabilul se prezintă umed, cu zăpadă frământată în strat de 2-4 cm în județele Suceava, Botoșani, Piatra Neamț și Iași, respectiv umed, în județele Galați, Vaslui, Vrancea și Bacău. 

Cerul este acoperit, cu precipitații sub formă de ninsoare în Suceava, Botoșani, Bacău (zonele Onești și Târgu Ocna), Vaslui, Neamț și Iași. De asemenea, plouă în județele Galați, Vrancea și Bacău.

Vântul are intensitatea de 25-30 km/h în majoritatea județelor, iar vizibilitatea este bună. 

În ceea ce privește temperatura aerului, aceasta este cuprinsă între 0°C la Galați și -7°C la Botoșani. 

La acest moment, pe drumurile naționale din administrare sunt în acțiune 141 de autoutilaje.

DRDP Iași stă la dispoziția participanților la trafic pentru orice informații despre starea drumurilor naționale din zona Moldovei, prin Dispeceratul său deschis în regim de permanență - tel. 0232/213168. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
151

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
131

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1071

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...