Nervi, ironii și râsete în Consiliul Local, de la o solicitare a celor din USR. „Nu mai stați puțin, domnule primar?”

Nervi, ironii și râsete în Consiliul Local, de la o solicitare a celor din USR. „Nu mai stați puțin, domnule primar?”

Printre punctele din ordinea de zi a proiectelor abordate în ședința de Consiliu Local de joi, s-a aflat și o solicitare a USR Botoșani pentru închirierea unui spațiu, pe care să îl transforme în sediul filialei. Cererea a fost respinsă, prin voturile consilierilor PSD, însă nu înainte ca spiritele să se încingă.

Imediat după enunțarea punctului, viceprimarul Cosmin Andrei le-a cerut consilierilor PNL să le ofere ei celor din USR unul dintre cele două spații pe care le utilizează ca sedii. Edilul a ridicat problema „ilegalității” gestionării sediilor PNL, iar Flutur a răbufnit.

Domnule primar, nu ați rezolvat problema cu cele două spații ale PNL, care funcționează ilegal, din punctul meu de vedere. Poate ar mai fi bine ca unul dintre cele două spații să le dăm colegilor de la USR. Îi trimiteți în Incubatorul de Afaceri, pe la etajul 3, ca acolo să nu-i găsească nimeni? A trecut jumătate de an, am făcut aceeași interpelare pe care am făcut-o și cu locuințele, în ceea ce privește Locativa, și nu mi-ați dat niciun răspuns. Ați spus că punctul dumneavoastră de vedere este corect, așa ați spus și cu locuințele din Centrul Istoric. Eu vă atrag atenția că voi, PNL, dețineți două spații, deși legea vă dă voie să dețineți doar unu. V-am solicitat să dați înapoi Consiliului Local unul dintre aceste două spații și să alegeți unul din ele, cum vă dă voie legea, că vedeți că mai sunt și alte partide politice care solicită un spațiu”, i s-a adresat Cosmin Andrei, consilier PSD și edil al orașului, lui Flutur.

După audierea acestei interpelări, s-au înscris la cuvânt primarul și directorul DSPSA. Primul care a vorbit a fost Cătălin Flutur, care a răbufnit.

Ce nu înțeleg eu, ce legătură are Tanda cu Manda? Ce v-ați trezit vorbind? Acum că avem un proiect pe ordinea de zi, îl votați sau nu. Nu a spus nimeni când v-ați cumpărat ditamai sediul, ați dat afară casa căsătoriilor și îi căsătorim pe toți pe unde apucăm prin orașul ăsta. Că ați cumpărat voi sediu cu 100 de lei, și ați devenit proprietari, și mai aveți trei sedii prin oraș. Chiar nu v-am întrebat nimic! Asta e grija dumneavoastră? Dacă e legal sau ilegal? Vă spun eu că e legal! Și vorbiți la obiect!”, a declamat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

Și Eugen Țurcanu a avut o intervenție, adresându-se direct celor de la USR, prezenți în sală.

„Voiam să vă spun vouă, celor din USR: nu o să voteze ăștia cu voi, niciodată. Never. Înrăiți-vă și mai tare și până la urmă o să fiți aici cu noi, de cealaltă parte a mesei, că poate vom scoate țara asta”, a spus Țurcanu, directorul DSPSA.

Proiectul a fost respins, ca urmare a abținerii sau a votului negativ din partea consilierilor PSD.

După nici două minute, primarul s-a ridicat de pe scaun, înainte de votarea următorului proiect, moment în care vocalul Cosmin Andrei a interpelat din nou, iscându-se un dialog care i-a făcut să râdă pe toți cei prezenți.

Andrei: Nu mai stați puțin, domnule primar?

Flutur: La ce să mai stau, să vă treziți iar vorbind despre cu totul alte chestii, care nu au nicio legătură cu proiectele?

Andrei: Da, o să îi rog pe colegi să îi transmită domnului primar procesul verbal al ședinței de astăzi”, a fost discuția cu iz nervos, dar și hilar, dintre cei doi edili.

 

Spune-ne opinia ta