Modernizarea Memorialului Ipotești intră în linie dreaptă

Modernizarea Memorialului Ipotești intră în linie dreaptă

Proiectul privind elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare realizării investiției „Modernizarea Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii «Mihai Eminescu»”, care a obținut o finanțare prin POAT 2014-2020 de aproximativ 736 de mii de lei, 98% reprezentând fonduri nerambursabile, a fost publicat pe site-ul de achiziții publice, iar ofertele pot fi depuse până pe 1 noiembrie.

În aceste condiții, în cel mai scurt timp, o serie întreagă de lucrări ar urma să înceapă în acest perimetru atât de îndrăgit de botoșăneni.

Vrem să avem cât mai repede documentația pentru ca în momentul în care se va deschide axa de finanțare pe POR 2020-2027 să o putem depune pentru a semna contractul de finanțare, care se ridică la peste 4,1 milioane de euro. Prin proiectul privind „Modernizarea Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii «Mihai Eminescu»” se urmărește atât reabilitarea exterioară, cât și a obiectivelor de patrimoniu. Reabilitarea exterioară va presupune un sistem modern de iluminat, amenajare peisagistică, reabilitarea aleilor, instalarea unui mobilier stradal și realizarea unei copertine pentru amfiteatrul exterior, în vederea creării condițiilor pentru atragerea vizitatorilor, a valorificării spațiilor Memorialului prin transformarea lor în zone de agrement. Reabilitarea obiectivelor de patrimoniu presupune modernizarea sistemului de încălzire și anveloparea clădirii muzeului tematic. Astfel, se vor crea condiții optime pentru vizitare și se va reconstitui atmosfera din cea de a doua jumătate a secolului XIX – începutul secolului XX”, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta