Modern Calor împrumută 6,4 milioane de lei pentru reparații capitale

Modern Calor împrumută 6,4 milioane de lei pentru reparații capitale

Societatea Modern Calor, aflată în subordinea Consiliului Municipiului Botoșani, va contracta un credit de investiții de 6,4 milioane de lei, pentru reparația celor două module de cogenerare pe care le are în concesiune, prevede un proiect de hotărâre adoptat, marți, de forul decizional.

Potrivit raportului de specialitate, creditul va fi restituit în termen de 108 luni. Modern Calor va garanta cu ipoteca mobiliară asupra conturilor bancare și asupra creanțelor rezultate din contractele încheiate cu debitorii cedați, respectiv Compania Națională de Transport al Energiei Electrice, Transelectrica SA și Operatorul Pieței de Energie Electrică și de Gaze Naturale.

Împrumutul este motivat de complexitatea lucrărilor de recondiționare a celor două module de cogenerare Jenbacher, de tip JMS 624 GS – NLC. Conform planului de întreținere al producătorului, acestea pot fi utilizate până la cel mult 60.000 de ore, limită care va fi atinsă în luna aprilie a anului 2022.

„În momentul realizării acestui număr de ore de funcționare, modulele au nevoie de lucrări de reparație capitală, ce au ca scop readucerea acestora la parametrii apropiați de cei avuți inițial, în vederea exploatării în condiții de eficiență economică și în siguranță pentru un nou ciclu de 59.999 de ore. Trebuie demarate procedurile de achiziție pentru lucrările RK (n.r.: reparație capitală) și asigurată sursa de finanțare. Aceste lucrări sunt de mare complexitate și necesită resurse financiare importante, pe care societatea nu le poate susține pe parcursul unui singur an bugetar, motiv pentru care am purtat discuții cu instituțiile bancare în vederea obținerii unor soluții de creditare avantajoase”, a explicat Florin Sandu, șeful Departamentului Comercial al Modern Calor.

De menționat este că ciclul de funcționare se va finaliza înainte de restituirea creditului, având în vedere că numărul orelor de utilizare a modulelor echivalează cu 90 de luni.

Reprezentanții CL în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), Mihail Tanasă și Marius Buliga, au primit mandat special pentru susținerea proiectului.

Modern Calor avea, la finele anului 2020, o cifră de afaceri de 3,84 milioane de lei și capitaluri proprii de 12,5 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta