Miss Gasca scoate in lume Hlipiceniul!

Miss Gasca scoate in lume Hlipiceniul!

 Gasca este, de ani buni, comoara hlipicenilor  

Gasca de Hlipiceni, pregatita sa cucereasca lumea! Primarul Gheorghe Luchian a anuntat ca la anul va organiza prima editie a Festivalului Gasca de aur, manifestare care va reuni la Hlipiceni invitati din tara, dar si de peste Prut.

Atractia festivalului va fi premiul Miss Gasca, acordat celei mai frumoase oratanii gagaite.

Toate comunele au cate ceva de aratat, festivaluri de tot felul. Avem si noi specific local si vrem sa sarbatorim. La anul va fi prima editie. Cu tot ce inseamna asta, a spus primarul comunei Hlipiceni.

La Hlipiceni, gastele sunt la loc de mare onoare in curtea satenilor. Anual, mai toti localnicii cresc fiecare pana la o suta de pasari. Faima inaripatelor s-a dus pana dincolo de judetele Moldovei.

Localitatea noastra iese in evidenta prin numarul mare de gaste pe care le gasesti in curtea fiecarui om. Fiecare localnic creste pentru ficatul lor care are proprietati deosebite pentru organismul omului. Dar cea mai mare utilizare o au penele. Vin rromii caldarari de prin sudul tarii, aduc oale si tigai si iau la schimb pene. Am inteles ca fac perdele, a adaugat primarul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
401

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
713

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
197

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...