Majorări de taxe la nivel de Botoșani

Majorări de taxe la nivel de Botoșani

Pentru ședința ordinară a lunii decembrie, care va avea loc în data de 22 decembrie, a fost depus un proiect de hotărâre de Consiliu Local prin care se dorește modificarea, prin majorare, a taxei pentru locurile de parcare cât și de salubrizare.

Conform celor declarate în cadrul unui briefing de către primarul Cosmin Andrei, în cadrul ședinței de plen a CLM, se va propune spre analiză și aprobare modificarea taxei pentru locul de parcare de la 450 de lei cât era până acum, la 630 de lei pe an pentru agenții economici, în timp ce persoanele fizice vor fi nevoite să achite 172 de lei pe an.

Și taxa de salubrizare va suferi modificări, de la 13,40 de lei de persoană fizică, pe lună, botoșănenii vor fi nevoiți să achite 14,60 de lei pentru același interval.

Aceste taxe am calculat să fie majorate cu suma minimă, cu un nivel de suportabilitate pentru toți botoșănenii. La nivelul taxei pentru locurile de parcare, vreau să vă spun că vom interveni cu o minimă majorare, în condițiile în care în anii anteriori această taxă a fost diminuată”, a spus primarul Cosmin Andrei.

Banii încasați din locurile de parcare de către municipalitate, vor fi direcționați către amenajarea unor noi amplasamente.

Liderul municipalității a explicat că este vorba în primul rând de Zona străzii Mihail Kogălniceanu, apoi arealul Școlii nr. 6, dar și pe Aleea Pinului, care sunt o serie de locații care sunt prioritare pentru botoșăneni, și care își doresc un loc de parcare.

 

Spune-ne opinia ta